(29. 08. 2011, 09:01:25)AlineDaryen Napsal(a): Pro Nelu: Přesně, ta "cesta" je daleko důležitější než nějaká nálepka. Člověk asi přirozeně hledá nějakou vnitřní stabilitu, zkoumá, kam až v čem může zajít, aniž by si ubližoval, kolik samoty snese nebo naopak kolik snese společnosti, v čem si je jistý a v čem ne, co potřebuje a co ne... Kdyby šlo jen o můj vnitřní život a identitu, ani bych žádné škatulky nehledala. Ale musím se nějak vymezit i vůči ostatním lidem a vůči požadavkům společnosti, a pak je taková "kolektivní identita" ohromně užitečná a příjemná věc.
Ať se daří i tobě
Kolektivní identita? Brrr... Ne, díky.
V čem Ty vidíš její užitečnost a příjemnost?
Registrován od: 31. 12. 2010
Hodnocení:
1
02. 09. 2011, 12:24:00
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 02. 09. 2011, 12:29:09 uživatelem Art-diskusni-forum-hur.)
(02. 09. 2011, 11:59:39)mušelín Napsal(a): (29. 08. 2011, 09:01:25)AlineDaryen Napsal(a): Pro Nelu: Přesně, ta "cesta" je daleko důležitější než nějaká nálepka. Člověk asi přirozeně hledá nějakou vnitřní stabilitu, zkoumá, kam až v čem může zajít, aniž by si ubližoval, kolik samoty snese nebo naopak kolik snese společnosti, v čem si je jistý a v čem ne, co potřebuje a co ne... Kdyby šlo jen o můj vnitřní život a identitu, ani bych žádné škatulky nehledala. Ale musím se nějak vymezit i vůči ostatním lidem a vůči požadavkům společnosti, a pak je taková "kolektivní identita" ohromně užitečná a příjemná věc.
Ať se daří i tobě
Kolektivní identita? Brrr... Ne, díky.
Možná spíš chtěla napsat "kolektivní vina". Bůh ví... Ta odpověď mne vcelku taky zajímá...
Za sebe si myslím, že se člověk nemusí vůči společnosti vymezovat, aby ji měl na háku (nebyl jejím členem) a měl přitom svoji identitu. Když už se vymezuji, tak bojuji, takže žádná výhra... Ale možná je to jen hra slov...
"Hlupáci! Vykleštěná dobytčata! Vy všichni, historici, logikové, kritici i vzdělanci, vy všichni jste jako červi na mrtvole a ze života jakživi nic nepochopíte." [Antoine de Saint-Exupéry]
Registrován od: 22. 07. 2011
Hodnocení:
11
(02. 09. 2011, 11:59:39)mušelín Napsal(a): Kolektivní identita? Brrr... Ne, díky.
Hm, tak nějak je mi příjemnější vystupovat jako asexuálka než jako "ta, co s nikým nespí, protože ji to jako jedinou na světě v životě nenapadlo a měla by se tím pádem jít léčit"
Ne, vážně, třeba už jen tohle fórum je užitečné a příjemné, protože se tady potkají lidé, kteří by na sebe jinak nikdy nenarazili – a přišli sem právě proto, že jim slovo asexualita něco říká. Kdybychom nehledali určitý kolektiv, se kterým se budeme moct aspoň ve věcech sexuality identifikovat a získat v něm oporu, tak tady asi nejsme A asexuální identita je užitečná i v situacích, kdy potřebuju někomu (třeba rodičům nebo přátelům) vysvětlit, proč některé věci dělám a některé ne. Je prostě fajn mít další lidi, na které se můžu v tu chvíli odkázat, když na mě chudák sexuál kouká jak péro z gauče.
Registrován od: 02. 08. 2008
Hodnocení:
9
02. 09. 2011, 13:26:41
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 02. 09. 2011, 14:50:38 uživatelem Ne-diskusni-forum-la.)
(02. 09. 2011, 09:32:49)Arthur Napsal(a): (29. 08. 2011, 08:13:51)Nela Napsal(a): Zahnat vůbec ne, natož bičem! :LOL: Zvlášť, když bych měla co "napravovat" nejprve u sebe. Je fajn, že ses v té asexuální identitě našla, jak vidím, možná, že právě tohle je nakonec to nejdůležitější. Já jsem měla trochu jinou "cestu", obávala jsem se tehdy osamělosti, která je s asexualitou často spojena, fakt nic pro mne, já potřebuji lásku dávat i brát a navíc jsem si nebyla jistá, zdali se mi skutečně nic ze sexuality nebude líbit, což se mi nakonec potvrdilo, že z mnoha pohledů je to fajn věc. No, takže nakonec v mém případě spíš heterosexuálka....ať se daří, Aline.....
Nelo, to je zajímavé, možná by nebylo od věci, kdybys napsala, jaký pociťuješ rozdíl v tom náhledu (sexuální zkušenosti/nezkušenosti) a jak si to případně nyní vysvětluješ, "že je to z mnoha pohledů faj věc." Doufám, že mne zle nepochopíš, a nerozepíšeš se o svých praktikách a jistě velmi pestrých, bujarých a pikantních nocích...
Arthure, Ty šmíráku jeden , navíc po mne chceš něco, co už bys měl jako údajně mnohem zkušenější, jak tu vystupuješ, vědět! Jednoduše jsem měla možnost si vyzkoušet, že funguji v dané věci úplně normálně, akorát si to člověk neuměl za zcela "jasného stavu mysli"....a bez zkušenosti představit, tak si myslel, že bude třeba fungovat nenormálně. A ejhle, najednou je vše jinak. To nic nemění na tom, že se za dokonalého sexuála nepovažuji, některé praktiky neakceptuji, jak si asi ve svých až příliš bujných představách myslíš a stále se nehoním jen za uspokojením pudu, ale daleko spíše citu. Finito!
Víc psát nebudu, každého odkazuji na případnou vlastní zkušenost....to je nezastupitelné.
Jediné, co mohu určitě doporučit, holkám šikovného a zároveň citlivého partnera....
Nic tak neodhaluje charakter lidí jako to, čemu se vysmívají. (Johann Wolfgang Goethe)
Láska je něco prostého, a proto nikdo z nás nebude moci říci, že to nevěděl.(Iveta Hudáková)
(02. 09. 2011, 12:47:46)AlineDaryen Napsal(a): (02. 09. 2011, 11:59:39)mušelín Napsal(a): Kolektivní identita? Brrr... Ne, díky.
Hm, tak nějak je mi příjemnější vystupovat jako asexuálka než jako "ta, co s nikým nespí, protože ji to jako jedinou na světě v životě nenapadlo a měla by se tím pádem jít léčit"
Ne, vážně, třeba už jen tohle fórum je užitečné a příjemné, protože se tady potkají lidé, kteří by na sebe jinak nikdy nenarazili – a přišli sem právě proto, že jim slovo asexualita něco říká. Kdybychom nehledali určitý kolektiv, se kterým se budeme moct aspoň ve věcech sexuality identifikovat a získat v něm oporu, tak tady asi nejsme A asexuální identita je užitečná i v situacích, kdy potřebuju někomu (třeba rodičům nebo přátelům) vysvětlit, proč některé věci dělám a některé ne. Je prostě fajn mít další lidi, na které se můžu v tu chvíli odkázat, když na mě chudák sexuál kouká jak péro z gauče.
Já myslela, že sem chodíme pro zábavu ?!
No, tak tedy alespoň mně vyhovuje být všude a vždy mimo kategorie. Nestačí identifikovat se s člověčenstvím? Řekla bych, že je to otázka nízkého sebe-vědomí, vědomí vlastní hodnoty bez ohledu na nějaké škatule spojené se sexuální orientací. Člověk, který o sobě bude vykřikovat, že je gay, mi nejspíš poleze na nervy, i když proti gayům a lesbám obecně nic nemám. Odkazovat se na asexualitu jako identitu mi proto připadá hloupé, už proto, že každý to tu chápe jinak a i mezi těmi x lidmi, co jsou tu registrovaní, abys pohledala 2, kteří se na nějaké definici shodnou.
Registrován od: 22. 07. 2011
Hodnocení:
11
(02. 09. 2011, 15:00:45)mušelín Napsal(a): Já myslela, že sem chodíme pro zábavu?!
No, tak tedy alespoň mně vyhovuje být všude a vždy mimo kategorie. Nestačí identifikovat se s člověčenstvím? Řekla bych, že je to otázka nízkého sebe-vědomí, vědomí vlastní hodnoty bez ohledu na nějaké škatule spojené se sexuální orientací. Člověk, který o sobě bude vykřikovat, že je gay, mi nejspíš poleze na nervy, i když proti gayům a lesbám obecně nic nemám. Odkazovat se na asexualitu jako identitu mi proto připadá hloupé, už proto, že každý to tu chápe jinak a i mezi těmi x lidmi, co jsou tu registrovaní, abys pohledala 2, kteří se na nějaké definici shodnou.
Jasně, pro zábavu především
Já zas celkem ráda někam patřím, mám se pak aspoň s kým vykecávat A přestože se tu nikdo na žádné konkrétní definici neshodne (což se dost jasně ukázalo v předchozí debatě), všichni jsme tady a to už podle mě něco znamená.
Nakonec, na definici člověčenství se taky ještě nikdo neshodl, a přiznám se, že to je pro mě moc široké pole... Zas tak moc lidi ráda nemám.
Registrován od: 09. 07. 2009
Hodnocení:
4
Odkaz na definici člověčenství přikládám níže. Celkem by mě zajímalo, zda-li někdo máte nějakou jinou
http://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Clov%C...oudr%C3%BD
(02. 09. 2011, 16:24:22)AlineDaryen Napsal(a): Nakonec, na definici člověčenství se taky ještě nikdo neshodl, a přiznám se, že to je pro mě moc široké pole... Zas tak moc lidi ráda nemám.
No, myslela jsem člověčenství nikoli jako myšlenkovou sounáležitost/shodu s nějakým velkým celkem, ale jako základní vymezení, co člověk je - jaké jsou jeho běžné fyzické a psychické možnosti.
Jinak bych se mohla připojit k prohlášení bači a výrobce koncovek z Valašska "Lidi mám rád, ale jen občas."
(01. 11. 2011, 17:40:53)Illusor Napsal(a): Odkaz na definici člověčenství přikládám níže. Celkem by mě zajímalo, zda-li někdo máte nějakou jinou
pořád čerpáš své poznání z Wikipedie?
Registrován od: 31. 12. 2010
Hodnocení:
1
03. 11. 2011, 11:25:40
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 03. 11. 2011, 13:28:03 uživatelem Art-diskusni-forum-hur.)
(01. 11. 2011, 17:40:53)Illusor Napsal(a): Odkaz na definici člověčenství přikládám níže. Celkem by mě zajímalo, zda-li někdo máte nějakou jinou
U některých jedinců, ač je zřejmé, k čemu má otázka směřovat a čemu posloužit, mám skutečně pocit, že rozšiřovat tuto definici člověčenství oproti wiki bibli, je vskutku přepjaté...
"Hlupáci! Vykleštěná dobytčata! Vy všichni, historici, logikové, kritici i vzdělanci, vy všichni jste jako červi na mrtvole a ze života jakživi nic nepochopíte." [Antoine de Saint-Exupéry]
Registrován od: 02. 08. 2008
Hodnocení:
9
Já nevím, ale ten úvodní obrázek na Wikipedii je dost hrozný. Mnohem hezčí je to miminko dále....hlavně, ať jsou ti lidé raději oblečení, to je pak lepší estetický zážitek. O "člověku moudrém" také dost pochybuji, když si uvědomíme, co děláme přírodě, zvířatům (jatka atd.),sobě navzájem... tak možná člověk chytrý, ale moudrý určitě ještě zdaleka ne....moudrost mi koreluje totiž s určitým stupněm duševní (duchovní) vyspělosti, chytrost je hlavně výkonností mozku a chytrý může být i kdejaký duševní primitiv....
Nic tak neodhaluje charakter lidí jako to, čemu se vysmívají. (Johann Wolfgang Goethe)
Láska je něco prostého, a proto nikdo z nás nebude moci říci, že to nevěděl.(Iveta Hudáková)
|