05. 06. 2020, 19:01:52
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 05. 06. 2020, 19:08:42 uživatelem Jul-diskusni-forum-iana.)
No, ehm, pokud nepraktikuji řeč jako pramen nedorozumění, je to dobře, ne? ... Z toho je vidět, jak nejednoznačně se občas vyjadřuješ.
Nihille, já si umím představit, co zhruba máš na mysli pod pojmem dynamické toxicity [sic!]. Jenom mi to přijde jako zbytečný, šroubovaný a zmatený pojem. Jasné?
Už jsem vysvětlila, že "být hodný" podle mě v některých případech nemá smysl. To, že s tebou nesouhlasím, neznamená, že tě nechápu. Někdy s tebou člověk totiž může nesouhlasit prostě proto, že mu přijde, že to, co říkáš, je blbost.
Stereotypní reakce na stereotypní podnět je, myslím, normální a adekvátní. Stejná sluníčkářská replika = stejná odpověď.
To, že mám problém se čtením mezi řádky, klidně může být pravda, dám si na to pozor. Nedolování cizí interpretace je nejspíš následkem toho, že jsem zvyklá číst hlavně texty, jejichž autoři jsou mrtví, a tak se jich vyptávat nemůžu. Ale jelikož ty jsi živý (až až), máš možnost se proti desinterpratacím ohradit, což také děláš, takže je všechno ok.
„Člověk se nadchne ještě i netečným paprskem nejvzdálenější hvězdy. Proto začíná teorie pohledem k nebi.“
Ludwig Feuerbach, „Podstata člověka"
Ludwig Feuerbach, „Podstata člověka"