05. 04. 2015, 02:46:22
(04. 04. 2015, 12:28:49)SalvorHardin Napsal(a):(04. 04. 2015, 00:05:36)Magramal Napsal(a): A nemůžu zapomenout na extradimensionální mimozeměťany (mimovesmířany?) z knihy Ani ami bohové od Isaaca Asimova, kteří mají tři pohlaví a samotný akt probíhá tím způsobem, že se doslova "prolnou" na atomární úrovní (když kritici psali, že v Asimovových knihách chybí mimozemšťani a sex, reagoval na to Asimov tak, že napsal knihu, kde byli nejen mimozemšťané a sex, ale i mimozemský sex ).Jo, Asimov. Bohy jsem četl, ale spíš mi to přišlo jako doslovný překlad "splynutí v jednoho", což v tomhle případě získává zcela jiný rozměr.
Mám pocit, že je to tam i přímo odkazované, už třeba kvůli tomu, že jedna z hlavních postav několikrát během příběhu prochází pevnou hmotou (což se v místním světě považuje za "neslušné"), aby špehovala vývoj Pozitronové pumpy. Je to v důsledku jiných poměrů základních sil (v konkréntím případě silné a elektromagnetické), stejného důvodu, jako umožňuje existenci Pozitronové pumpy samotné.