14. 07. 2013, 23:06:05
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 14. 07. 2013, 23:22:50 uživatelem Miss ind-diskusni-forum-ependent.)
(14. 07. 2013, 16:03:10)Gyrxiur Napsal(a): Ahojky, vitaj na fóre! Z tých ľudí si nič nerob, pre nich je sex príjemný a prirodzený, čiže to nemôžu pochopiť. Rovnako ako extrovert nikdy nepochopí introverta.
Ahoj
děkuji za uvítání Já vím, pro většinu je to přirozený a nedovedou to pochopit...snad postupem času začne vnímat asexualitu víc lidí jako něco normálního
(14. 07. 2013, 18:39:50)Dobra Napsal(a): Ahoj Miss Independent. Myslím, že tady můžeš být uvolněná a otevřená co se týká naší lhostejnosti (u někoho je to dokonce až odpor) k sexu.
Nicméně já si myslím, že sexuál může pochopit asexuála, stejně jako může pochopit extrovert introverta. Je to o jednotlivcích. Kdo nemá strnulé představy, že jeho názor je jedině ten správný a má alespoň kapku empatie, tak dokáže pochopit jinakost druhého člověka.
Sexuál neprovozuje pořád sex, a když mu řekneš, že jsi úplně jako on, že chceš být v pohodě a asexuálnost ti umožňuje být nezávislá, tak by tě mohl pochopit. V začátcích vztahu je jistě sexuální touha tak silná, že je potřeba jí stále vyhovovat, ale časem se stane, že třeba partner si chce dočíst dvě stránky na konci knihy a druhý partner se chce pomilovat. Musí se stát jedno nebo druhé a nakonec z toho vyjde to, že ten, kdo nedočetl knihu, myslí na ni při milování a nemá z něj takový požitek anebo ten, kdo se chtěl milovat, je neuspokojený a rozladěný, protože ho mezitím sexuální touha přešla.
Já jsem moc ráda, že existují tyhle stránky kvůli všem, kteří tady jsou, včetně mě. Když jsem byla ve věku většiny zdejších členů, tak o asexuálnosti v naší zemi se nevědělo. Kdo neholdoval sexu, byl hyposexuál nebo impotent nebo frigidní. Občas jsem se dostávala kvůli tomu do svízelných situací a abych se s tím vyrovnala, tak jsem měla zájmy, kde jsem přicházela do styku najednou s více lidma - dělala jsem divadlo, jógu, karate a další bojové sporty. Chtěla bych tehdy mit milostný vztah, ale bez sexu a to tehdy jaksi nešlo, kde bych takového vhodného partnera hledala? No, a asi kolem 35 let jsem se vyrovnala s tím, že budu bez lásky, protože tehdy v podstatě byl sex co se týká vztahu dvou jedinců normativní.
Ahoj ,
samozřejmě taky si myslím, že se sexuálně žijící lidé a asexuálové mohou navzájem chápat...jen některým to holt nějakou chvíli potrvá, než to přestanou brát jako něco divného.
Také jsem ráda, že existují stránky jako tyto Teď si třeba vůbec neumím představit, že bych s někym někdy žila ve společné domácnosti, ale když někdy v budoucnu budu chtít, neumím si představit, že bych se musela 'přemáhat'. Tím myslím, že bych nedokázala žít s někým kdo bude žadonit sex a bude mě přemlouvat a já se 'občas přemůžu' aby dal pokoj...To by se mi pak soužití s tím člověk akorát zhnusilo
Ale chápu, že tehdy byla jiná doba, nebyl internet a lidé jako my to měli těžší Naštěstí nyní víme, že nejsme jediní s tímto 'postižením'.