![]() |
Zdravím, jsem tu nová :) - Verze k tisku +- Asexual.cz (https://www.asexual.cz/forum) +-- Fórum: Úvod (https://www.asexual.cz/forum/forum-3.html) +--- Fórum: Uvítací koutek (https://www.asexual.cz/forum/forum-5.html) +--- Téma: Zdravím, jsem tu nová :) (/thread-2306.html) Stran:
1
2
|
Zdravím, jsem tu nová :) - Miss ind-diskusni-forum-ependent - 14. 07. 2013 Zdravím Vás ![]() tak jsem se rozhodla, že vyhledám nějakou komunitu lidí, smýšlejících podobně jako já, protože v mém okolí o nikom takovém nevím. K tomu, že jsem asexuální jsem dospěla běhěm posledních pár let, když mi po pár 'pokusech' došlo, že sex mi nic neříká. Bohužel, jak už jsem psala, nemám v okolí nikoho, kdo by to měl stejně a kamarádky, kterým jsem se svěřila s tím, že sexuální život mi nic neříká, mě posílají za sexuologem nebo rovnou psychologem. ![]() Jsem však přesvědčena že žádný 'problém' nemám a dokážu si život plnohodnotně užít i bez potřeby souložit. S navazováním známostí nemám nejmenší problém, jsem celkem společenská a seznamuji se poměrně snadno. Navíc zatím nějak necítím potřebu 'se vázat', což si bohužel většina kluků vyloží mylně. Myslí si, že mi jde o sex, přitom naopak... po něm vůbec netoužím ![]() Přitahuje mě opačné pohlaví. Mám ráda mazlení, flirtování, líbání, hlazení, ale to je asi tak vše. Tady můj zájem končí. Bohužel kluky takto často nechtěně nažhavím a oni si pak myslí, že jsem nějaká náruživka ![]() To bylo pro začátek [/font]vše ![]() ![]() ![]() RE: Zdravím, jsem tu nová :) - Gyr-diskusni-forum-xiur - 14. 07. 2013 Ahojky, vitaj na fóre! Z tých ľudí si nič nerob, pre nich je sex príjemný a prirodzený, čiže to nemôžu pochopiť. Rovnako ako extrovert nikdy nepochopí introverta. RE: Zdravím, jsem tu nová :) - Do-diskusni-forum-bra - 14. 07. 2013 Ahoj Miss Independent. Myslím, že tady můžeš být uvolněná a otevřená co se týká naší lhostejnosti (u někoho je to dokonce až odpor) k sexu. Nicméně já si myslím, že sexuál může pochopit asexuála, stejně jako může pochopit extrovert introverta. Je to o jednotlivcích. Kdo nemá strnulé představy, že jeho názor je jedině ten správný a má alespoň kapku empatie, tak dokáže pochopit jinakost druhého člověka. Sexuál neprovozuje pořád sex, a když mu řekneš, že jsi úplně jako on, že chceš být v pohodě a asexuálnost ti umožňuje být nezávislá, tak by tě mohl pochopit. V začátcích vztahu je jistě sexuální touha tak silná, že je potřeba jí stále vyhovovat, ale časem se stane, že třeba partner si chce dočíst dvě stránky na konci knihy a druhý partner se chce pomilovat. Musí se stát jedno nebo druhé a nakonec z toho vyjde to, že ten, kdo nedočetl knihu, myslí na ni při milování a nemá z něj takový požitek anebo ten, kdo se chtěl milovat, je neuspokojený a rozladěný, protože ho mezitím sexuální touha přešla. ![]() Já jsem moc ráda, že existují tyhle stránky kvůli všem, kteří tady jsou, včetně mě. Když jsem byla ve věku většiny zdejších členů, tak o asexuálnosti v naší zemi se nevědělo. Kdo neholdoval sexu, byl hyposexuál nebo impotent nebo frigidní. Občas jsem se dostávala kvůli tomu do svízelných situací a abych se s tím vyrovnala, tak jsem měla zájmy, kde jsem přicházela do styku najednou s více lidma - dělala jsem divadlo, jógu, karate a další bojové sporty. Chtěla bych tehdy mit milostný vztah, ale bez sexu a to tehdy jaksi nešlo, kde bych takového vhodného partnera hledala? ![]() RE: Zdravím, jsem tu nová :) - Miss ind-diskusni-forum-ependent - 14. 07. 2013 (14. 07. 2013, 16:03:10)Gyrxiur Napsal(a): Ahojky, vitaj na fóre! Z tých ľudí si nič nerob, pre nich je sex príjemný a prirodzený, čiže to nemôžu pochopiť. Rovnako ako extrovert nikdy nepochopí introverta. Ahoj ![]() děkuji za uvítání ![]() ![]() (14. 07. 2013, 18:39:50)Dobra Napsal(a): Ahoj Miss Independent. Myslím, že tady můžeš být uvolněná a otevřená co se týká naší lhostejnosti (u někoho je to dokonce až odpor) k sexu. Ahoj ![]() samozřejmě taky si myslím, že se sexuálně žijící lidé a asexuálové mohou navzájem chápat...jen některým to holt nějakou chvíli potrvá, než to přestanou brát jako něco divného. Také jsem ráda, že existují stránky jako tyto ![]() ![]() Ale chápu, že tehdy byla jiná doba, nebyl internet a lidé jako my to měli těžší ![]() ![]() RE: Zdravím, jsem tu nová :) - Aline-diskusni-forum-Daryen - 15. 07. 2013 Vítej! Tvůj nick se mi moc líbí ![]() Vážně se moc nestává, že by se dva asexuálové potkali jen tak náhodou, takže mezi kamarády z běžného života se spřízněná duše hledá těžko. Ale se svou společenskou povahou aspoň můžeš šířit osvětu ![]() RE: Zdravím, jsem tu nová :) - ChildF-diskusni-forum-reeMan - 15. 07. 2013 (15. 07. 2013, 07:27:03)AlineDaryen Napsal(a): Vítej! Tvůj nick se mi moc líbí Můžeš šířit tam i tu společenskou osvětu RE: Zdravím, jsem tu nová :) - Miss ind-diskusni-forum-ependent - 15. 07. 2013 (15. 07. 2013, 07:27:03)AlineDaryen Napsal(a): Vítej! Tvůj nick se mi moc líbí Ahoj ![]() Děkuji za přivítání ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Zdravím, jsem tu nová :) - Cha-diskusni-forum-rlie - 15. 07. 2013 Ahoj a vitaj, odrazu je to tu tak zaľudnené, len aby aj tých veľa ľudí prispievalo ![]() Mne tiež psychologička nechcela veriť, že niečo také ako asexualita normálne bežne existuje, nakoniec mi to muselo vyjsť v nejakom osobnostnom teste a ona si povedala: "aha, to môže byť tvojím nezáujmom o sex..." ![]() Je to vo svete naozaj neznámy pojem, minule som opravoval kamarátku, lebo si zas myslela, že asexuál je človek sexuálne nepríťažlivý pre ostatných -_- RE: Zdravím, jsem tu nová :) - Rad-diskusni-forum-ical - 15. 07. 2013 No tak ja som zrejme asexuál aj podľa definície tvojej kamarátky ![]() RE: Zdravím, jsem tu nová :) - Magr-diskusni-forum-amal - 15. 07. 2013 (14. 07. 2013, 23:06:05)Miss independent Napsal(a): Ale chápu, že tehdy byla jiná doba, nebyl internet a lidé jako my to měli těžší No, bez Internetu by asexualita nejspíš nebyla dodnes uznaná, protože by se o ní sexuologové nedověděli. A to hlavně z toho důvodu, že asexuál, který se sebou nemá žádný problém, nemá žádný důvod k sexuologovi chodit. I když třeba americký psycholog Alfred Kinsey měl už v roce 1948 ve své práci "Sexuální chování muže" stupnici (s osou heterosexualita/bisexualita/homosexualita), ve které je i samostatné kolonka pro asexuály (nazvaná v originále Non-sexual), jenže v té době to nikdo nebral na vědomí ... (15. 07. 2013, 07:27:03)AlineDaryen Napsal(a): Vážně se moc nestává, že by se dva asexuálové potkali jen tak náhodou, takže mezi kamarády z běžného života se spřízněná duše hledá těžko. Ale se svou společenskou povahou aspoň můžeš šířit osvětu I když žádné oficální statistiky neexistují, tak se domívám, že existují povolání a/nebo koníčky, kde bude mnohem vyšší koncentrace asexuálů než ve zbytku populace. Jistá nevýhoda je, že tam bude zároveň vyšší koncentrace i jiných, eufemisticky řečeno, statistických minorit ... |