11. 06. 2012, 20:09:37
(11. 06. 2012, 17:38:49)Dobra Napsal(a):Souhlas s Katrinou v tom, ze bych ty chlapy hned neoznacovala za blbce. Jiste, ze vi predem, jak porod probiha. Stejne jako ta zena. Ale skutecny zazitek je stejne vzdycky nasobne intenzivnejsi a patrne ve vetsine pripadu podstatne predci veskera ocekavani obou, a to i ta nejdesivejsi ocekavani. Taky jsem tak nejak vedela, jak to probiha. Pak jsem si nasla nejaka videa porodu na youtube a taky to pro me bylo dost silne, vic nez jsem cekala, i kdyz jsem samozrejme vedela, ze tam bude spousta krve atd. A videt to osobne, dost mozna by to se mnou seklo stejne jako s radou tatinku.(11. 06. 2012, 16:27:46)Katrina Napsal(a): No, řekla bych, že jde spíš o pudovou reakci, těžko to někdo udělá schválně jen proto, že je to blbec.Já myslím, že budoucí otec je předem seznámený s tím, jak porod probíhá. Naopak si idealisticky myslím, že by rodící ženu měl obdivovat a že by to v něm mělo vzbuzovat něhu - jak je statečná,že šla do těhotenství s vědomím, že ji pravděpodobně čeká značná bolest. A tím víc by ji měl milovat po porodu, citově i fyzicky. A proto se domnívám, že ti, kteří se na ženu po porodu dívají z hlediska toho, jak je rození ošklivé a tím pádem i žena je odpudivá, jsou blbci. To znamená, že v okamžiku po porodu odpor k tomuto procesu může být pudový, ale rozum i cit toto překoná (u neblbců).
Celkem nepochybuju o tom, ze vetsina muzu, kteri jsou u porodu sveho ditete, tu zenu skutecne obdivuji za jeji statecnost atd. To ale nemuze nic zmenit na tom, co se deje v podvedomi - pocinaje tim, ze tu bolest, kterou jeho milovana proziva, ma na svedomi prakticky on, konce ja nevim cim jeste... A to potom ma holt vliv na to, co citi na zaklade toho bez nadsazky mnohdy traumatickeho zazitku. Rozum nerozum.
Nemyslim, ze by to slo prekonat rozumem - tedy milovat nekoho na zaklade rozumu a tim spis aby ho nekdo na zaklade rozumu (fyzicky) pritahoval. Pokud bychom meli prijmout tento nazor, asi bychom museli rict, ze hodne zdejsich asexualu by nemelo byt asexualy z toho duvodu, ze na zaklade rozumu by prece meli zit se sexualem (kdyz je prece tak hodny, chytry, empaticky atd. ... tak to prece musi jit citove i fyzicky, jinak jsme blbci, ne?).
Laissez-faire...