16. 11. 2011, 12:53:34
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 16. 11. 2011, 13:14:29 uživatelem Art-diskusni-forum-hur.)
(16. 11. 2011, 01:53:15)Chodec Napsal(a): Určitě často Arthurův pohled často platí. Žádost mít vyvolenou ženu pro sebe, přání být v jejích očích alfa samcem s tím, že bude následovat sex, je do určité míry většině mužů vrozená.
Jen bych upravil, že jsem o žádném vlastnictví nemluvil, ani jsem nic takového nemyslel. Ztotožňovat moji úvahu s představou alfa samce je nepatřičné a zcestné... Nezpochybňuji přátelství, kamarádství a jejich hodnotu. Můj názor je jen ten, že nejotevřenější vztah může člověk mít ke své partnerce, pokud ji člověk dokáže milovat. Ostatní vztahy jsou odvarem nebo odstínem toho... a vůbec tu nejde o alfa "samectví"! Za předpokladu, že nejsme schopni svoji partnerku milovat a být s ní jedno tělo i duše, pak jistě může být kamarádství a přátelství v našich očích na větší úrovni..., protože je nám cizí intimní spojení na citové rovině. Každopádně milovat partnerku znamená být jí v prvé řadě přítelem. Chybou by pak bylo, kdyby člověk neuměl obecně navazovat vztahy s ženami a nemohl by jim být přítelem, ovšem pak už by se dalo pochybovat, jestli to dokáže i vůči "vlastní" ženě.... Tudíž mám zato, že jestliže dokáže člověk dostatečně milovat svoji ženu, má dispozice být i dobrým přítelem jiným ženám a naopak...
"Hlupáci! Vykleštěná dobytčata! Vy všichni, historici, logikové, kritici i vzdělanci, vy všichni jste jako červi na mrtvole a ze života jakživi nic nepochopíte." [Antoine de Saint-Exupéry]