17. 09. 2009, 18:41:39
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 17. 09. 2009, 18:55:53 uživatelem Kat-diskusni-forum-rina.)
(17. 09. 2009, 16:14:31)Nela Napsal(a): No, já jsem měla jen v úmyslu přivést Yvonne z těch "vrcholů k realitě". Ono to je sice povzbuzující najít najednou jakoby spřízněné lidi....a také ( očekávat ) jakési pochopení atd., ale nic nemůže trvat věčně. A o co méně člověk očekává ( a je skeptičtější ), o to méně alespoň pak bývá také překvapen.
A že bychom se tady nějak "milovali" mezi sebou, to se také říci nedá, no ne ?
Jakých vrcholů?
Pesimistický přístup hned na začátku je opravdu to pravé
Chápu, že když ženě táhne na čtyřicítku, chce děti a tikají biologické hodiny, tak to vyžaduje realistický přístup, ale ve dvaceti osmi je realistický přístup o něčem jiném, než hned pomýšlet na dělání maximálních ústupků
Přece jenom má být asexuálů v populaci 1% a víc... což je jen v ČR 50000 mužů! Tak snad aspoň pár z nich děti chtít bude, ne?
Je jasné, že vzhledem k tomu, že o asexualitě skoro nikdo neví, tak bude chvíli trvat, než se možnosti vynoří, ale Tvůj přístup mi, Nelo, přijde opravdu hodně pesimistický
Kdo tvrdí, že se mezi sebou všichni "milujeme"? Ale co to s tím má společného? Prostě když budu chtít dítě a budu si moct vybrat z 20ti chlapů, z nichž 19 to dítě nechce, tak vezmu toho dvacátého a vůbec mě nebude zajímat těch ostatních 19
Já jsem velký zastánce toho, že člověk velmi často dostane to, co očekává (taky má sklon se o to víc snažit toho dosáhnout), takže předčasná rezignace na svůj cíl může vést k tomu, že si člověk v sedmdesáti letech řekne "Proč jsem to nezkusil, proč jsem chvíli nepočkal, proč jsem dělal tak velký kompromis" . Prostě ve chvíli, kdy mám ještě 5, 10 let času na hledání toho, co chci, nebudu přemýšlet o tak velkých ústupcích, které by umenšovaly mé štěstí
Navrhuju rozmyslet se způsobem "kam všude napíšu inzerát, kam jsem se ochotna stěhovat, když tam najdu někoho, s kým si padnu do noty, jaký akceptuji věkový rozdíl..." a ne stylem "sice nechci sex a jsem úplně šťastná, že jsem to zjistila, ale třeba ho budu muset provozovat do konce života..." když jsou na světě doslova miliony asexuálních mužů! :P