17. 05. 2021, 01:21:58
(14. 05. 2021, 14:36:34)Morwen Napsal(a):(13. 05. 2021, 14:42:03)trimene Napsal(a): Moc díky za názor - a jo, to s přehnanou sensitivitou už mě taky napadlo v souvislosti i s dalšími mými zvláštnostmi (snadno se 'prehltim' podnětů, mám problém s letmými doteky případně s doteky když je mi špatně, nemám ráda hluk, pískání a všechno možné ) Jen si nemyslím že je to úplně příčina - ale komplikuje to dost věcí, a je možné že proto to vše vnímám o to víc extrémně... (jde mi o to, že opravdu mimo chvíle kdy jsme chvíli spolu/mazlime se a já bse dostanu lehce mimo, je mi představa sexu nepříjemná a rozhodně necítím žádnou chuť to zkusit (a ani jsem nikdy necítila) - přitom ale k objetí/polibku chuť normálně mám...
Navíc jsem moc nenašla, co se s takovou hypersensitivitou dá dělat (kromě hledání příležitosti k tomu být v klidu/vyčistit si chvílemi od všeho hlavu atd)...
.....
... A právě ta divnost mi na tom asi vadí nejvíc - navíc jsem ještě odjakživa přecitlivělá na všechno, a to tomu úplně moc nepomáhá
Zdravím tě trimene.
... při čtení tvého příspěvku na mne "vyskočilo" tvoje postesknutí o přecitlivělosti a napadlo mne, že vlastně vaše partnerské intimní sehrávání se a ladění se na sebe je pro tebe velmi dobrou cestou i k seznamování se s vlastním tělem...
Holt každý to má s tou citlivostí trochu jinak a obecně prý většina žen je o něco citlivější než muži (na vůně, chutě, barvy... ale zvláště na doteky - mají v kůži více "čidel" ...).
Kromě toho existuje skupina "hypersenzitnivních" lidí (HSP = Highly sensitive people) a je možné i to, že by tvoje potíže se sexuálními projevy mohly mít původ v tvé "přecitlivělosti"...