02. 04. 2021, 18:40:19
(02. 04. 2021, 18:22:33)Margret Napsal(a): No, jde o to, že žena se chce vykecat, od přírody,takže zvolí psychologa, muž ne, vám je proti srsti cokoli řešit s někým. Z toho pramení naše rozdílné názory na návštěvu terapeuta. A pokud někdo sesmolí román jako zakladatelka, tak toho má na srdci dost. Já bych to třeba napsala ve 3 větách. Tím ji nekritizuji...
Právě proto, že žena se chce hlavně vykecat, aniž by něco řešila (a mnohdy právě ani nic řešit nechce, jen se vyventilovat), stačí jí bohatě sousedka nebo kamarádka. Na druhou stranu muž asi nebude svolný to řešit s nikým, se sousedem/kamarádem ani s odborníkem (kterého by navíc mohl vnímat jako konkurenci, kdyby to byl muž, nebo by ho akorát rozptyloval, kdyby to byla žena).
Ale stále se domnívám (možná mylně), že zakladatelka ani nechtěla nic řešit, jen převyprávět svůj příběh. Nebo se vyventilovat, chcete-li. Sepsala, převyprávěla, vyventilovala. A je jí dobře. Problém v tom zase hledají už jenom čtenáři, nebo hlavně jeden, resp. jedna. Ale to už tady nikoho asi nepřekvapí...
Jinak někteří holt mají příběhy tak spletité (nebo vyprávěcí schopnosti tak rozvinuté), že to umějí rozepsat i do takových sáhodlouhých románů. Já tomu naprosto rozumím
"Možná to byla chyba... ale stejně jsem ráda, že jsem to udělala!" (Ilmatar)