06. 01. 2021, 19:27:59
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 06. 01. 2021, 19:29:21 uživatelem mar-diskusni-forum-teza.)
(06. 01. 2021, 13:51:55)Margret Napsal(a): Ale proč by nemohlo být více typů asexuality? Myslím si, že zaškatulkovat a definovat i různé projevy sexuality není tak úplně snadné...
Mám zato, že asexualita je jen jedna, buď sex mám a nebo nemám. A pokud sexuálně nežijí, odchylují se od normy,pak jsem k tomu, že sexuálně nežijí měla nějaký důvod, tento důvod, pochopitelně může mít každý jiný. Jeden je nekontaktní, druhý měl rodiče puritány, další je líný ,tak neprovozuje sex, další má problém s erekcí, další je příliš zaměstnaný, workoholik, který má jiné priority. ,než čas věnovat sexu. Další je skrytý homosexuál,žijící heterosexuálně. Další ... doplň..
Ten, kdo má problémy s erekcí, není asexuál, ale člověk nemocný. Heterosexuál, ale není mu dáno ze zdravotních důvodů. Proto žije asexuálním typem života, až se uzdraví, chutě skočí po první příležitosti.
A považovat za asexuála někoho, kdo na sex nemá čas, nebo má jiné priority to se mi taky moc nezdá. Zkrátka se sexu nevěnuje, odstrčil ho na okraj. Opět - žije asexuálně, až bude mít čas, v pohodě se mu věnovat bude. Nebo až ho koníček přestane bavit a zároveň potká partnerku, bude šoustat jako zajíc.
Asexuálem se podle mne nestane člověk na základě nějaké události. Je mu vrozena, stejně jako homosexualita, bisexualita a heterosexualita. Jako jsou teď moderní ty coming-outy. To neznamená, že se v padesáti z někoho stane homosexuál, i když jím před tím nebyl. Tím homosexuálem byl i dřív. Jenomže doposud vzorně, pod tlakem společnosti nebo třeba rodiny, žil jako heterosexuál.