01. 02. 2020, 22:28:50
(01. 02. 2020, 22:18:26)Sosna Napsal(a):(01. 02. 2020, 22:00:06)adevr Napsal(a): Sosno, já píšu s velkým... líbí se mi to tak víc.Kurde se v Ostravě říká (nejen proto, že je tím proslulý Ruda, ale pracovali se mnou Ostravané (kteří neskrblili vulgarismy a dodnes mi utkvěl v hlavě, respektive v již zpopelněném deníku, pojem "pičince". Tahle pasáž byla zrovna celkem vtipná, ale zároveň ponižující, a tak jsem ty zápisky raději nechala olíznout červenými dobrotivými plameny. A musím říct, že slovo "kurde" používali hojně, a pochytila a přejala je do svého repertoáru také jedna slečna z Královéhradeckého kraje. A slovo, které tu tak rozebíráme, bylo také jejich oblíbené a často používané.
A ,,kurde" se u nás neříká, to pomlel jeden pražák, co si v televizi hrál na ostraváka, aby se nějak ,,proslavil."
A nesoudím ničí míru povrchnosti, ale přiznávám, že někdy jen zírám.
Ale opět, já jsem z Jižní Moravy, my tam slovo ,,kurde" nijak nepoužíváme. To ,,sprasil" Kovalčík, protože neměl koule jít do médií s něčím echt ostravským.
Takže to směruj do Ostravy a rádoby vtipným pražanům, nebo té rozjuchané slečně z Královéhradeckého kraje.
...............................................................
,,Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více nenávidí ty, kteří ji říkají." George Orwell
,,Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více nenávidí ty, kteří ji říkají." George Orwell