29. 08. 2019, 21:07:38
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 29. 08. 2019, 21:12:31 uživatelem Jul-diskusni-forum-iana.)
To zcela chápu. Ale když to vezmu z hlediska lidí, kteří nemají pozitivní vztah k sexualitě, připadají mi schůdnější ženské problémy, jelikož ty nepůsobí zase tolik sexuálně. V tom smyslu, že souvisejí spíš s mateřstvím než s pohlavním stykem. Když si představím celibátníka, který si může vybrat, jestli bude pasívně trpět křeče dělohy a krvácení, nebo aktivně operovat se svým pohlavním orgánem, první možnost mi pro něj přijde důstojnější. Jako že je v tom člověk nevinně. Netuším, jestli se mi daří vyjádřit se srozumitelně.
-- Tedy takhle se mi to alespoň jeví, možná bych měla jiný náhled, kdybych byla muž.
Témat měli obrovské množství, ale možná potřebovali zaokrouhlit číslo problémů. Oni tihle buddhisté celkově řeší podivné věci. Jednou třeba mniši předstoupili před Buddhu, aby osobně vyřešil jejich vleklý a krvavý spor. Spočíval v otázce, jestli má mnich po použití toalety donést novou vodu na umytí, nebo jestli to má nechat na tom, kdo přijde po něm. Ani flegmatik Buddha to nevydýchal a odešel do lesa žít se samotářským slonem...
-- Tedy takhle se mi to alespoň jeví, možná bych měla jiný náhled, kdybych byla muž.
Témat měli obrovské množství, ale možná potřebovali zaokrouhlit číslo problémů. Oni tihle buddhisté celkově řeší podivné věci. Jednou třeba mniši předstoupili před Buddhu, aby osobně vyřešil jejich vleklý a krvavý spor. Spočíval v otázce, jestli má mnich po použití toalety donést novou vodu na umytí, nebo jestli to má nechat na tom, kdo přijde po něm. Ani flegmatik Buddha to nevydýchal a odešel do lesa žít se samotářským slonem...
„Člověk se nadchne ještě i netečným paprskem nejvzdálenější hvězdy. Proto začíná teorie pohledem k nebi.“
Ludwig Feuerbach, „Podstata člověka"
Ludwig Feuerbach, „Podstata člověka"