24. 03. 2019, 18:43:53
(24. 03. 2019, 15:45:37)art3mis Napsal(a): Ahoj Tizz,
to je moc milá zpráva, kterou jsi sem napsala
Mám doma moc knížku s názvem "Invisible orientation", která se zabývá asexualitou. Je tam moc hezky popsáno, že ti nikdo nemůže říct, jestli jsi (nebo nejsi) asexuální - jenom ty sama. Naprosto rozumím potřebě nálepky a s většinou toho, co píšeš, se umím ztotožnit. Ale na to, kdo jsi (nebo nejsi) si opravdu můžeš odpovědět jenom ty. Nenech se ovlivnit okolí a stůj si za svým. Život je moc krátký na to, abychom seděli v koutku a klepali se Dělej, co tě baví a nenuť se do věcí - jen kvůli tomu, že to chce okolí...
Pokud si myslíš, že se jedná o formu traumatu/PTS, tak to není otázka sem, ale spíše na nějakého odborníka. Ale také to tak vůbec být nemusí. Člověk se tak prostě narodí a na tom není vůbec nic špatného. A není potřeba v tom hledat složité souvislosti
Držím ti palce!
Ale nebojím se, že bys to nezvládla.
Hlavně, ať jsi šťastná! To je nejdůležitější
A.
Děkuji moc za odpověď.
Tato odpověď je taková uklidňující, jelikož jsem si právě nebyla úplně jistá, jak moc je asexualita otevřená a čím dál víc chápu, že je to opravdu o mém pojetí. Díky i za typ na knížku, určitě si ji najdu
Odborníka jsem již našla, jelikož panické záchvaty a celkově úzkost jsem měla i po tomto incidentu, ale sexualitu jsem s ní ještě neřešila, jelikož v ní nemám zas takovou důvěru a osobně mi to přijde netaktní to s ní řešit, i když vím, že od toho tam je. Oslovila jsem na to někoho, kdo se zabývá přímo tímto tématem.
Moc si tvé odpovědi vážím a ještě jednou děkuji
T.