06. 08. 2018, 13:45:02
Už teda vím, proč mě chtějí doma krmit kozím mlékem, abych měl křehké maso . Co když mi to prachobyčejně jenom chutná nebo myslíš, že každý co ji něco netradičního mosí být spracován reklamou? Tradice která považuje nějaký zdroj jídla za meněcenný je špatná. Turkyň byla taky jen na krmení a dnes se jí, to samé řepa, dyňa, cuketa. Slepě následovat tradice je stejně špatné, jako je slepě ignorovat. Třeba tradiční české jídlo šumkofleky, dnes je z toho hrůza, místo nudlí italská těstovina a místo uzeného cosi růžového napuštěné čimsi. Nebo možeš na podzim naložit maso do solného láku a česneku, nechat naložené 20 dní a kontrolovat, pak to vyudit, dokud je to ještě teplé tož ochutnat dokud je to teplé , abych se teda vrátil k tématu z polohrubé mouky udělat normální široké nudle, je potřeba se zapotit, ze strojku stojí za nic, uvařit nudle, uvařit uzené, uvařit brambory(jo neblbnu), uzené nakrajat s míchat s nudlama, částí vývaru z uzeného, sádlo, pepř, sůl, hodit to na plech, udělat tak 2cm silnou vrstvu, pak extrémně důležitý krok, rozdělit hmotu na čtvrtiny aby se zvětšil obvod, bude toho víc opečeného, protože to není z těstovin ale s nudlí, po upečení je to křupavé, ne tvrdé a vysušené, tož ještě se vrátit k bramborám, po uvaření oloupat, nakrajat na kolečka, nakrajat ještě cibulu a zavařené oharky, smíchat a úplně zalet sladkokyselím nalevem a jist společně se šumkofleky. To je tradice, která podle mě stojí za zachování Jen jsme ti chtěl naznačit, že kozu beru jako něco dobrého ne zdravého.
PS: granule mi taky nechutnají, co maš z toho
PS: granule mi taky nechutnají, co maš z toho