02. 08. 2018, 21:53:42
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 02. 08. 2018, 22:10:20 uživatelem Jul-diskusni-forum-iana.)
(02. 08. 2018, 02:41:35)Grča Napsal(a): dneska jsem si to tak zkoušel když jsem šel po městě, jakmile je žena oblečená styl, prasknout jedna niť je všechno venku nepodívat se je nemožné. Čím je tělo zahalenější tím míň táhne pozornost, existují výjimky a i zahalená žena může daleko víc táhnout pozornost jak žena téměř nahá. Myslím, že vše je to jen otázka času, jak to vypadalo pro ženy před 200 lety, 100 lety, 50 lety, dnes a třeba za 50 - 100 let to bude zase jinak z toho nás ale hlava bolet nemosí
Dík za vysvětlení.
Já vegetarián nejsem v žádném případě. I masožravec může přece jíst vegetariánská jídla. V současnosti to vychází 4 bezmasá jídla a 3 masitá jídla k obědu za týden. Vždy tomu ale tak nebylo. Vše se změnilo od té doby co jsem začal zabíjet zvířata. Paradoxně právě vlastnoruční porážka mě přiměla víc si vážit zvířat, k tomu jsem dospěl po tom, že pokud chci jíst maso, měl bych je být schopný i zabít a vše s tím spojené provést sám. Pak je dost zajímavé mluvit s masožravcem, který není schopný zabít zvíře a zná maso pouze z obchodu. Nicméně s koncetrákovým chovem nesouhlasím, rozumím ale že taková spotřeba masa jinak zajistit nejde, snažím se jíst "šťastná" zvířata, místní chov nebo náš vlastní, koncentrákovému masu se ale úplně vyhnout nedá.
To vidím tak já okolí to vidí asi daleko hůř.
To slyším vážně moc ráda. Kdybych nebyla tak moc politicky do pravda, letím si pro burku.
Na tom není nic paradoxního, naopak je to jasné jako facka. Pokud to jediné, co člověk vidí ze zvířete, je plátek masa v supermarketu označené jako "vepřové", "skopové" atd. (místo čuník a beránek), asi těžko bude dané zvíře respektovat jako individuální živou bytost s dobrou pamětí, rozvinutou schopností empatie a hlubokými, trvalými vztahy k ostatním bytostem.
Tomu přesně odpovídá hysterie, která se zvedla, když se do supermarketu (tuším v Anglii) před časem dostal plátek slaniny s prsní bradavkou, někdo to vyfotil a dal na internet. Pomateným spotřebitelům totiž jaksi epizodicky došlo, že to "vepřové" je ve skutečnosti kus prasečí maminky, která musela v koncentrákovém velkochovu nejdřív několikrát vrhnout selátka, než ji poslali pod krájecí stroj, a navíc savec jako ty nebo já. Páni, kdo by to byl řekl?
Jo, to je významný morální posun. Stejný, jako bychom stříleli šťastné Židy na ulici, místo abychom je stresovali v koncentráku. Čirý humanismus.
V podstatě souhlasím, že zvíře ve volném chovu trpí méně (o tom pochybovat nelze), každopádně trpí, a nemůžu si pomoct, ale utrpení zvířat mi nepřijde úplně OK.
Mám známého, který býval řezník. Musel se jím stát na nátlak svého otce a tu práci samozřejmě nenáviděl (jako většina řezníků, která není mentálně vyšinutá a sadistická). Psychicky nezvládl vraždit bezmocná a na smrti vyděšená zvířata, takže odešel. Ovšem nestal se z něho vegetarián, prostě vesele dál kupuje maso z velkochovů a dokonce si přivydělává tím, že je zpracovává na jitrnice a bůhví co a prodává to dál. To je ještě vyšší level toho, co popisuješ, tedy moderního člověka, který vlastnoručně nezabije kuře, ale ládovat se krávou popravenou v koncentráku mu nevadí. Prostě hnus.
Samozřejmě, že koncentrákovému masu se vyhnout dá. Ale - pravda - není to tolik pohodlné jako říct, že se to nedá.
Co se týče receptů, můžu doporučit tenhle web - je jich tam hodně, jsou rozmanité a vypadají chutně. Autorkou je velmi sympatická slečna (a naše vyučující), která sama pomáhá zvířatům, jak se dá: http://soucitne.cz/
Na okolí se vydlábni, nebo si najdi lepší okolí. xD