19. 07. 2018, 21:41:27
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 19. 07. 2018, 21:52:21 uživatelem Jul-diskusni-forum-iana.)
(19. 07. 2018, 01:15:31)Morwe Napsal(a): - Intelektuálka a inteligentní děvče není nutně totéž! (i když u mnoha bývá přítomno obojí), a podobně to, že je někdo vzdělaný či sečtělý nutně nezaručuje, že je opravdu inteligentní...
Tudíž i na vytipovaných místech jako knihovna, divadlo, přednáška atd. se moc inteligentních tvorů vyskytovat nemusí...
(...a po pravdě i já, si raději pokecám se svou kadeřnicí, která je dle mého názoru hodně inteligentní, než s leckterou vysokoškolsky vzdělanou kolegyní... )
- Ženy především vládnou inteligencí emoční a tu i ty s průměrným IQ mají často vyšší než řada mužů (tedy inteligentní tím pádem jsou )
- To prkýnko je velmi zajímavá záležitost.... podle mne zrovinka jedna z "pudových" záležitostí (jako logické se mi totiž zdá, záchod zadeklovat kompletně, jednak nedojde při splachování k nechtěné spršce plné mikrofujtajblů - pokud dokonce nějaké čuně nesplachuje, tak se puch šíří pozvolněji - a obě pohlaví férově musejí zvedat a následně sklápět... )
Jasně, to je určitě pravda, ale EDW si stěžoval, že nenaráží na intelektuálně zajímavé ženy (v běžném životě, jak jsem si - doufám, že správně - domyslela). Proto mi přijde logické zkoušet místa, kde existuje větší PRAVDĚPODOBNOST, že na inteligentního člověka (ženu) narazí, protože tak či onak souvisejí buď s inteligencí (diskusní kluby, přednášky), nebo alespoň kulturností.
Rozhodně tím ale netvrdím, že a) všichni na daném místě budou vzdělaní, natož inteligentní, b) že inteligentní lidi nelze potkat v tramvaji nebo na lavičce v parku. Jen mi prostě přijde metodičtější a účinnější nečekat, že se to náhodou stane.
Pokud si EDW chce najít inteligentní partnerku, vůbec nejlepší by asi bylo, kdyby si podal přihlášku do MENSY a chodil na její akce. I když je mi jasné, že "intelektuální zajímavost" nebude jediná podmínka jeho vysněného vztahu, asi tam uspěje dřív než ve frontě na párek v rohlíku.
Nejsem si jistá, nakolik se dá tzv. emoční inteligence pokládat za inteligenci. Samozřejmě je to důležitá vlastnost, ale má jenom málo společného s tím, co pod pojmem inteligence tradičně rozumíme a na čem je založená (minimálně evropská) mentalita a vzdělanost.
S prkýnkem to byl jen stereotyp jako taková ilustrace. Upřímně docela chápu, že pro většinu žen je otravné to prkýnko sklápět, než si můžou sednout, ale to se zadeklováním celého WC má taky logiku.
Magramal: Mám tentýž dojem. Nicméně vrozená, fluidní inteligence je jedna věc, a pak je tu ještě krystalická inteligence, která se získává vzděláním (ať už školním, nebo jiným), a ta podle mě s "intelektuálstvím" souvisí.
Grča 2: Teda, bez urážky, ale jsi si úplně jistý, že pláč u filmu řadí muže mezi světlé výjimky? Nedávno jsme to řešili na jednom semináři s jistým panem docentem a třída (plus páně docentova manželka) se tak nějak shodla, že mužský pláč u filmů je spíš děsně legrační než dojemný.
Já jsem třeba striktně racionální typ (podle MBTI charakteristiky INTJ) a sentimentální muži mi přijdou... no, anomální. Jako přátele si je nevybírám, protože si s nimi nepřipadám dobře.
„Člověk se nadchne ještě i netečným paprskem nejvzdálenější hvězdy. Proto začíná teorie pohledem k nebi.“
Ludwig Feuerbach, „Podstata člověka"
Ludwig Feuerbach, „Podstata člověka"