19. 07. 2018, 21:41:27
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 19. 07. 2018, 21:52:21 uživatelem Jul-diskusni-forum-iana.)
(19. 07. 2018, 01:15:31)Morwe Napsal(a): - Intelektuálka a inteligentní děvče není nutně totéž! (i když u mnoha bývá přítomno obojí), a podobně to, že je někdo vzdělaný či sečtělý nutně nezaručuje, že je opravdu inteligentní...
Tudíž i na vytipovaných místech jako knihovna, divadlo, přednáška atd. se moc inteligentních tvorů vyskytovat nemusí...
(...a po pravdě i já, si raději pokecám se svou kadeřnicí, která je dle mého názoru hodně inteligentní, než s leckterou vysokoškolsky vzdělanou kolegyní...)
- Ženy především vládnou inteligencí emoční a tu i ty s průměrným IQ mají často vyšší než řada mužů(tedy inteligentní tím pádem jsou
)
- To prkýnko je velmi zajímavá záležitost.... podle mne zrovinka jedna z "pudových" záležitostí (jako logické se mi totiž zdá, záchod zadeklovat kompletně, jednak nedojde při splachování k nechtěné spršce plné mikrofujtajblů - pokud dokonce nějaké čuně nesplachuje, tak se puch šíří pozvolněji - a obě pohlaví férově musejí zvedat a následně sklápět...)
Jasně, to je určitě pravda, ale EDW si stěžoval, že nenaráží na intelektuálně zajímavé ženy (v běžném životě, jak jsem si - doufám, že správně - domyslela). Proto mi přijde logické zkoušet místa, kde existuje větší PRAVDĚPODOBNOST, že na inteligentního člověka (ženu) narazí, protože tak či onak souvisejí buď s inteligencí (diskusní kluby, přednášky), nebo alespoň kulturností.
Rozhodně tím ale netvrdím, že a) všichni na daném místě budou vzdělaní, natož inteligentní, b) že inteligentní lidi nelze potkat v tramvaji nebo na lavičce v parku. Jen mi prostě přijde metodičtější a účinnější nečekat, že se to náhodou stane.
Pokud si EDW chce najít inteligentní partnerku, vůbec nejlepší by asi bylo, kdyby si podal přihlášku do MENSY a chodil na její akce. I když je mi jasné, že "intelektuální zajímavost" nebude jediná podmínka jeho vysněného vztahu, asi tam uspěje dřív než ve frontě na párek v rohlíku.
Nejsem si jistá, nakolik se dá tzv. emoční inteligence pokládat za inteligenci. Samozřejmě je to důležitá vlastnost, ale má jenom málo společného s tím, co pod pojmem inteligence tradičně rozumíme a na čem je založená (minimálně evropská) mentalita a vzdělanost.
S prkýnkem to byl jen stereotyp jako taková ilustrace.

Magramal: Mám tentýž dojem. Nicméně vrozená, fluidní inteligence je jedna věc, a pak je tu ještě krystalická inteligence, která se získává vzděláním (ať už školním, nebo jiným), a ta podle mě s "intelektuálstvím" souvisí.
Grča 2: Teda, bez urážky, ale jsi si úplně jistý, že pláč u filmu řadí muže mezi světlé výjimky?

Já jsem třeba striktně racionální typ (podle MBTI charakteristiky INTJ) a sentimentální muži mi přijdou... no, anomální. Jako přátele si je nevybírám, protože si s nimi nepřipadám dobře.
„Člověk se nadchne ještě i netečným paprskem nejvzdálenější hvězdy. Proto začíná teorie pohledem k nebi.“
Ludwig Feuerbach, „Podstata člověka"
Ludwig Feuerbach, „Podstata člověka"