16. 11. 2015, 11:25:06
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 16. 11. 2015, 11:29:26 uživatelem ad-diskusni-forum-evr.)
(16. 11. 2015, 09:42:29)Asiel Napsal(a): Nejlepší je stejně domácí štrůdl.Na tom něco je, ale taky ho doma někdo dokáže pokazit...
Štrůdl je jeden z málo sladkostí co umím upéct /jsem spíš kuchařský expert na maso/, a malinko jsem si ho vylepšil... do jablkového přdávám nasekanou Studentskou oříškovou směs a pár čokofloků.
A pak ještě dělávám jahodový štrůdl, což je taky dobrota...
Jinak bych si na nějaké velké pečení netroufl, a když to tělo někdy vyžaduje, nemám problém si raději něco koupit.
Jednou jsem totiž zkoušel se svojí čokomilnou kamarádkou udělat čokoládový dort, podle nějakého luxusního hotelového receptu. byl v tom med, pistácie, hromada 75%ní čokolády, chilli papričky, kýbl šlehačky, marcipán,brusinky... vyšlo to jen v materiálu na víc než pětikilo a plno hodin práce... ale bavili jsme se u toho. Výsledek ale nepředčil mé očekávání, i když jí a jejím kámoškám prý chutnal...
Pak jsme zkoušeli udělat jahodové knedlíky z tvarohového těsta a vše dělali podle receptu z časopisu... Těsto se ale nepovedlo, a až když jsem se bavil o tom fiasku s jednou zkušenou kuchařkou, a ptala se mě jak jsme to dělali, zjistili jsme že v receptu byla tisková chyba, posunuli desetinnou čárku u množství mouky...
Proto chápu existenci cukráren...
...............................................................
,,Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více nenávidí ty, kteří ji říkají." George Orwell
,,Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více nenávidí ty, kteří ji říkají." George Orwell