12. 03. 2015, 13:07:17
(12. 03. 2015, 11:00:16)carol Napsal(a):(11. 03. 2015, 22:08:59)adevr Napsal(a):(11. 03. 2015, 18:40:29)carol Napsal(a): Naštěstí jsem díky Terrymu Pratchettovi poznala, že Smrť je docela sympaťák...,, DOBŘE ŘEČENO, TŘEBA NA TAHLE SLOVA BUDE JEDNOU VZPOMENUTO. ZATÍM ŽIJ V POKOJI....!".
"Zeměplošský Smrť byl tradicionalista, který si zakládal na tom, že odvádí své řemeslo co nejlépe, a častokrát podléhal chmurám, protože jeho práci málokdo ocenil. Byl by rád dokázal, že jeho, Smrtě, se vlastně bojí málokdo, protože lidé mají strach především z bolesti, odloučení a zapomnění, a že je tedy nesmyslné mít odpor k někomu jen proto, že má prázdné oční důlky a snaží se svou práci dělat poctivě. Kdyby ho chtěl někdo poslouchat, byl by zdůraznil i tu skutečnost, že on stále používá kosu, přestože Smrťové na jiných planetách si už dávno pořídili kombajny." Terry Pratchett - Lehké fantastično. Jedna z nejlepších knih, kterou jsem kdy četla.
Ok. Tak odpovím taky citátem z knihy sira Terryho:
„A co nás tedy v budoucnosti čeká?“
,,JÁ."
„Kromě tebe, myslím.“ Smrť se na něj udiveně podíval.
,,PROMIŇ, ALE NEROZUMĚL JSEM TI."
...............................................................
,,Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více nenávidí ty, kteří ji říkají." George Orwell
,,Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více nenávidí ty, kteří ji říkají." George Orwell