03. 03. 2015, 12:59:33
(03. 03. 2015, 05:05:23)Magramal Napsal(a):(02. 03. 2015, 22:54:33)panoška Napsal(a): (Asperger nutně neznamená hyposexualitu, někteří aspíci jsou hyperaktivní extroverti.)
To vůbec netvrdím, spíš to tipuju z toho, co jsem napsal výš. Už třeba to, že se po mazlení jen tak sebere a jde se najíst a umít nádobí je něco, co může udělat buďťo naprostý sobec (kterému jsou ostatní zcela ukradení), nebo někdo, komu to připadá naprosto logické a přirozené a nenapadne ho, že ostatní to vidí úplně jinak. A protože první možnost nepadá v úvahu, zbývá ta druhá, což je přesně způsob, jakým uvažují lidé s PAS.
Zcela čistě teoreticky, být v podobné situaci já, tak by mně také mohlo napadnou jít se najíst (o tom jsem tu, ostatně, už jednou psal), ale věděl bych, že něco takového nepadá v úvahu a i kdybych to, opět čisty teoreticky, nevěděl, tak bych z reakce partnerky velmi rychle pochopil, že dělám něco špatně, protože i když u schizoidů myšlení v některých ohledech podobá lidem s Aspergerem, zvládáme na rozdíl od nich neverbální komunikaci. A také nemáme obsese, proto by mně nelákalo ani to mytí nádobí
Já vím, jen jsem to tak připsala bokem.
Orwell byl optimista.