13. 07. 2014, 09:59:00
(13. 07. 2014, 09:47:04)adevr Napsal(a): Skunk nebo mýval se u nás těžko shánějí, takže jsem ještě neochutnal.ďakujeme ale necháme si v každom prípade zájsť chuť
V našich končinách jsou spíš běžnější ,,menší" hlodavci.
Mám nějaké knížky o vaření v minulých dobách, a v jedné se například uvádí i tento středověký recept.
Na ohni peč zvolna krysu,
v tučném špeku,
do zlatova,
do kůrčičky ,
a dočkáš se vděku....
No, tak pokud je někdo zvídavý a najde dnes už vzácnou krysu, je to tip na nedělní oběd.
Nevím zda to jde nahradit běžnějším potkanem, ale soudě dle míst výskytu , bude mít horší maso.
Ale krysa...to bude určitě libovoučké a křehoučké jako nutrie...
Doporučuji podávat s bramborem a stylově přelité domácím vyškvařeným sádlem a sypané jemně nasekanou mladou kopřivou.
Každopádně přeji dobrou chuť...
alebo je tu niekto kto by rád recept z druhej ruky?
poprosím recenziu
"Šťastie je stavom Tvojho bytia a je iba na Tebe ako sa rozhodneš."