13. 07. 2014, 09:47:04
Skunk nebo mýval se u nás těžko shánějí, takže jsem ještě neochutnal.
V našich končinách jsou spíš běžnější ,,menší" hlodavci.
Mám nějaké knížky o vaření v minulých dobách, a v jedné se například uvádí i tento středověký recept.
Na ohni peč zvolna krysu,
v tučném špeku,
do zlatova,
do kůrčičky ,
a dočkáš se vděku....
No, tak pokud je někdo zvídavý a najde dnes už vzácnou krysu, je to tip na nedělní oběd.
Nevím zda to jde nahradit běžnějším potkanem, ale soudě dle míst výskytu , bude mít horší maso.
Ale krysa...to bude určitě libovoučké a křehoučké jako nutrie...
Doporučuji podávat s bramborem a stylově přelité domácím vyškvařeným sádlem a sypané jemně nasekanou mladou kopřivou.
Každopádně přeji dobrou chuť...
V našich končinách jsou spíš běžnější ,,menší" hlodavci.
Mám nějaké knížky o vaření v minulých dobách, a v jedné se například uvádí i tento středověký recept.
Na ohni peč zvolna krysu,
v tučném špeku,
do zlatova,
do kůrčičky ,
a dočkáš se vděku....
No, tak pokud je někdo zvídavý a najde dnes už vzácnou krysu, je to tip na nedělní oběd.
Nevím zda to jde nahradit běžnějším potkanem, ale soudě dle míst výskytu , bude mít horší maso.
Ale krysa...to bude určitě libovoučké a křehoučké jako nutrie...
Doporučuji podávat s bramborem a stylově přelité domácím vyškvařeným sádlem a sypané jemně nasekanou mladou kopřivou.
Každopádně přeji dobrou chuť...
...............................................................
,,Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více nenávidí ty, kteří ji říkají." George Orwell
,,Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více nenávidí ty, kteří ji říkají." George Orwell