08. 07. 2014, 12:28:29
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 08. 07. 2014, 12:30:52 uživatelem fof-diskusni-forum-ona.)
(08. 07. 2014, 07:24:06)adevr Napsal(a):(07. 07. 2014, 21:48:15)Charlie Napsal(a): Chcel som podotknúť, že ľudia sa naozaj o svoje telo starajú málo. Neviem teda, ako to bolo v minulosti, ale pokiaľ obídeme tému o hygiene, tak ide o to, ako to telo celkovo vyzerá.
Je fakt že v minulosti existovali různé ideály krásy, někdy to byla alabastrová pleť absolutně nezasažená sluncem, jindy třeba boubelky...v antické kultuře bývali mnohdy lidé bez chloupků, a třeba ve věku páry to byl samej drn. A tak by se mohlo pokračovat do nekonečna.
Parfémy a voňavky se ale používají už několik tisíciletí, ale spíš se jimi bohatší lidé bránili smradu v okolí.
Neexistovala kanalizace, povětšinou jen dějově místy v kulturní aglomeraci, veřejné záchodky když už byly, tak je nosil za peníze chlápek na zádech ( měl skládací ohrádku a přenosný džber..když jsi zaplatil mohl jsi to použít ) , a drtivá většina lidu fakt nechodila denně do koupelny aby použili mýdlo.
Kuchyňský odpad se lil z oken, a lidi, i samozřejmě zvířata, si do ulevovali kde se dalo...
A k tomu jednu perličku... traduje se že Ludvík XIV, co si nechal říkat Král Slunce, uklouzl na plese po hovně, zlomil si nohu a pak zemřel na sněť. Holt tenkrát ve Versailles neměli záchody, a ženský to při tanci v těch obřích sukních dělali pod sebe... U zdi sice stáli lokajové s lopatičkou, ale očividně to vždy hned nevychytali.
http://historicky.blog.cz/0809/toaleta-ve-versailles
Takže nakonec si můžeme říkat, když potkáme smradlavce v autobuse, že je to paráda. Co to je jeden zapařenec s půl roku nemytým zadkem, oproti stovkám takových ve středověkém městě...
A lidé s bohatší fantazií si mohou představovat jak že to asi v tom středověku mohlo vypadat. Pokud by chtěl někdo přesnější obraz, ať zavítá třeba na nějaké tržiště mimo turistickou oblast , libovolně ve střední asii.
Raději ale toto voňavé psaní už ukončím, vezmu si svou sadu Beckhama, a vyrazím do koupelny...
To je známe, že tá doba bola hygienicky viac ako katastrofálna ale po prečítaní mám pocit, že sa mi to iba zdá. Inak ani dnes to nie je bohviečo keď je von teplo a v tvojom blízkom okolí sa vyskytne niekto, kto je"navoňaný" 1/2 z 50ml flakónuNech žije toaleta a vodovodný kohútik(aj keď mám stále výhrady k tomu ako si ľudia nevážia vodu).
(08. 07. 2014, 11:04:58)AlineDaryen Napsal(a):Tak si videla celý ten proces(07. 07. 2014, 11:40:33)gogo1 Napsal(a): @Fofona: Tech tam bude tak stejne, jako v jakekoliv jine skupine. Myslim ale, ze mezi nudisty bude mene vyslovenych erotomanu. Pobyvat hodiny mezi nahymi jedinci vsech postav, pohlavi a veku totiz musi zakonite jakykoliv erotizujici naboj neutralizovat.
Jezdila jsem odmalička s rodiči na nudapláž a můžu potvrdit (teda jak to jen jde z pozice asexuála), že je to mimořádně neerotické místo a spatříte tam věci, které byste radši nikdy nespatřili Mnohokrát jsem si všimla, že když se tam dva lidé seznámili a začali spolu flirtovat, mimoděk se přitom začali zakrývat. Nahota je zřejmě erotická, pouze když jí předchází stav oblečenosti a proces svlékání, kdykoli jindy je pouze neutrální nebo mírně trapná.
"Šťastie je stavom Tvojho bytia a je iba na Tebe ako sa rozhodneš."