10. 02. 2014, 02:22:41
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 10. 02. 2014, 02:38:58 uživatelem Magr-diskusni-forum-amal.)
(10. 01. 2014, 01:02:38)UweFiltr Napsal(a): Tenkrát jsem prostě myslel, že to neni možný, že jsem asi jedinej člověk na světě, kdo to takhle má. Nebo né jedinej na světě, ale třeba jeden z milionu. Kdybych věděl, že jsou na tom stejně i jiný lidi, tak bych se do sexu asi tenkrát nenutil a pravděpodobně bych asi sex nezažil nikdy. A byl bych aspoň ušetřen několika trapnejch zážitků
Tak přesně takhle jsem dopadl já
![:-) :-)](https://www.asexual.cz/forum/images/smilies/purple/smile.gif)
Mimo toho, když nad tím přemýšlím, měl jsem navíc štěstí v tom, že mně rodiče měli relativně pozdě (tedy alespoň na tehdejší dobu), takže v době, kdy bych mohl přemýšlet, jestli je ignorovat sex normální nebo ne, jsem měl matku, která po přechodu ztratila o sex zájem a otce, který byl v důsledku nemoci impotentní.
(10. 02. 2014, 01:34:39)Nihillus Napsal(a): To, že má někdo rád sex, ještě neznamená, že není asexuální. Asexualita, jakožto pohlavní orientace, znamená jediné - člověk neprožívá sexuální atrakci k opačnému ani ke stejnému pohlaví ...
Možná by pomohlo odlišit libido jako touhu mít sex, jedno s kým/čím, a sexuální atrakci, jako touhu mít sex s člověkem určitého pohlaví (případně člověkem bez ohledu na pohlaví). Pokud má asexuál nenulové libido, může provozovat sex, ale pouze jako tělesnou potřebu.