23. 04. 2013, 21:20:59
(23. 04. 2013, 12:56:26)Shy Napsal(a): Asi proto se snažím někam zařadit, abych stále nebyla jen osoba s "jistým" souborem chování, ale měla nějakou "nálepku", nebo specifikaci, když to řeknu analyticky
Ta "nálepka" je celkem rozumné řešení, já sám mám skvělou nálepku "ajťák/linuxák" a díky tomu mně automaticky lidi pokládají za podivné smutné individuum, které zajímají jenom počítače, mluví pro nezasvěcené neznámou řečí a holky zná leda z obrázků. Pak jsou (většinou mile) překvapení tím, že vůbec nejsem smutné indiviuum (i když lidé o mně tvrdí, že můj humor je občas poněkud morbidní), že se zajímám i o zcela jiné věci než jen počítače a že nemám žádný problém mluvit se ženami (to spíš některé mají problém mluvit se mnou). A hlavně - neptají se pak na věci typu "Ty opravdu vůbec nemáš holku?", ale spíš typu "Ty opravdu vůbec nepoužíváš Windows?", takže místo asexuality se s nimi můžu bavit o Linuxu
Na druhou stranu, hlavní nevýhoda je v tom, že pokud člověk alespoň částečně není tím, kým se před okolí snaží být, tak to znamená neustále hrát a předstírat a to je dost náročná činost, obzvlášť pro někoho s nízkým sebevědomím. Tudíž je vhodné zařadit se někam, kde nebude nutné se do toho vysloveně nutit. Naštěstí i v dnešní přesexualizované době existují subkultury, pro které není sex středem světa, tudíž je z čeho vybírat.
(23. 04. 2013, 12:56:26)Shy Napsal(a): Je správný krok si někoho najít? Nevím, jak jinak to mám překonat.
Z mojeho pohledu samotáře se to zdá bizarní a navíc nefér vůči tomu dotyčnému, který je tím degradován do podoby módního doplňku typu kabelkový psík. Ale z alternativního pohledu někoho, pro koho je samota už nesnesitelná, může být i samota sdílená ve dvou velký pokrok, tedy pokud se hraje na rovinu. A pro někoho by možná byl pokrok i dělat toho psíka ...