08. 01. 2013, 10:14:42
(08. 01. 2013, 09:59:02)AlineDaryen Napsal(a): Tenhle argument bude platit, až bude asexualita běžně známá a uznávaná sexuální identita. Zatím je bohužel obvyklé, že asexuál vstoupí do vztahu se sexuálem, aniž by o existenci asexuality vůbec věděl. A i když třeba rychle pozná, že sex není nic pro něj, konvenční pohled na věc mu velí, aby to nějak "překonal" pro vyšší dobro. Tak překonává a nechává za sebou docela slušnou oboustrannou zkázu, kterou často ještě umocní partner, který samozřejmě taky není bez chyby.
Na druhou stranu, život není žádná idylka, i sexuálové mezi sebou dokážou ze vztahů udělat pořádné drama a ublížit si. Takže by spíš bylo fajn, kdyby si lidi víc uvědomovali, že láska a rodina mají svá úskalí, a obecně se do toho nevrhali tak bez rozmyslu a bezohledně, ať už mají orientaci a identitu jakoukoli.
To je hezky napsané a souhlasím.... Já tušila,že je se mnou něco jinak,jen jsem tenkrát o asexualitě neměla ani páru. A tak jsem se snažila spíš tak nějak zapadnout... Ale teď,když vím,tak se podle toho zachovám