30. 05. 2012, 21:05:58
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 30. 05. 2012, 21:24:39 uživatelem Do-diskusni-forum-bra.)
(25. 05. 2012, 00:46:51)Magramal Napsal(a):(24. 05. 2012, 20:20:11)lilina Napsal(a): Také zdravím Boba ..hledáš cestu? ..přečti si něco o taoismu - třeba se pak už nebudeš trápit tím, co bys měl konat, co si myslíš, že od tebe ostatní očekávájí
Většina západních a abrahámských* náboženství obecně je založená na tom, že existuje nějaký cíl a k němu je třeba se dobrat (nejdrsnější jsou v tom asi protestanti), zatmco východní naboženství jako taoismus nebo zenový budhismus takové věci moc neřeší. Jak říká Lao-c', "Smyslem cesty je cesta"
.
Součástí cesty je cíl. Ála
*Tj. ty založené na Starém zákoně, tj. judaismus, křesťanství, islám a jejich všechny možné odrůdy.
Možná mě budete podezírat, že slovíčkařím, ale připoutat je od slova pouto a toto slovo má význam: omezování. Nemusíš se Bobe k ničemu a nikomu poutat, lepší je mít rád nebo milovat bez lpění a podmínek.
A ještě chci osvětlit svého Avatára (k čemuž mě inspirovala Morwen s jin a jang): ten "bůžek", jak ho nazvala Mušelín, je buddha Maitreya, který se objeví mezi lidmi jako další buddha po Buddhovi Šákjamunim. A já doufám, že budu jeho žákyní
Potkalo mě Štěstí a dlouze se mi zadívalo do očí, usmálo se a já jsem šťastná odložila zrcadlo.