25. 05. 2012, 12:08:33
(25. 05. 2012, 09:06:08)Bob1972 Napsal(a): Ahoj,
moje koníčky souvisí právě s hledáním. Rád čtu, fascinují mě záhady, tajemno. Ač jsem ateista, zajímá mě podstata víry a náboženství.
Hmm, nevím, jestli tě nemám varovat. ..... Abys nedopadl jako já.... původně zavilá ateistka (se kterou zamávalo setkání s kvantovou fyzikou a astrofyzikou) .... nyní již nějaký ten rok "vyznavačka taoistických principů"
P.S.: ... což je (informované většině) beztak dávno jasné z mé ikonky (avataru) jin-jang
(25. 05. 2012, 00:46:51)Magramal Napsal(a): Většina západních a abrahámských* náboženství obecně je založená na tom, že existuje nějaký cíl a k němu je třeba se dobrat (nejdrsnější jsou v tom asi protestanti), zatmco východní naboženství jako taoismus nebo zenový budhismus takové věci moc neřeší. Jak říká Lao-c', "Smyslem cesty je cesta"
.
nemohla jsem si nevšimnout (v nějakém jiném vlákně), že máš docela dost nastudováno a promyšleno. Čím hlouběji se nořím do tzv. "východního pojetí", tím víc si uvědomuji, že původní zdroj je stejný, v "západním pojetí" je však hodně skryto a zamlženo (těžko říct, zda záměrně či nepochopením)...