01. 02. 2012, 19:50:28
(01. 02. 2012, 14:15:19)MadRat Napsal(a): Možná by bylo užitečné zmínit i demisexuály, což jsou lidi, kteří dokážou fungovat jako "normální" sexuálové, ale až poté, co mají s druhou osobou utvořené silné citové pouto (zažívají jenom sekundární sexuální atrakci). Ti jsou docela častí, podle mě. V praxi jsou to lidi, kteří nedokážou mít sex bez lásky a zamilují se třeba do blízkého kamaráda, kterého znají už dlouho a pak s ním chtějí mít vztah i sex. Vtipné, je, že jsem si kdysi myslela, že takhle fungují "normální" sexuálové a že lidi, co jsou schopní spát s někým, koho vůbec neznají jenom proto, že jim přijde sexy, jsou dost úchylní a že jich moc není. Ach, ta naivita....
Myslela jsem, že demisexuál je synonymem pro "grey A," alespoň ve výsledcích toho anglického testíku to měli v jedné kategorii. Každopádně - existuje něco jako opak demisexuála? Tedy člověk, který naopak není schopen provozovat sex s někým, ke komu má citové pouto? Protože já dokážu mít sex jen na začátku vztahu (a nebo bez vztahu). S dlouhodobým přítelem už to prostě nejde.