29. 11. 2011, 22:35:58
(29. 11. 2011, 11:30:23)Arthur Napsal(a): 1) Nemyslím si, že asexualita je úchylkou!
2) Nikde jsem to nenapsal. (připouštím jen, že zpočátku jsem toužil po důkazu, že se nejedná jen o slovní blábol, nakonec jsem se toho musel dopátrat sám; prskání účastníků mi nijak nepomohlo, jako i v jiných případech...)
3) Nemyslím si, že většina pro označení asexuální volí správný pojem, z toho vychází u některých jedinců dojem, že "vše" zavrhuji a něčemu přidružuji.
4) Jen je potřeba brát v potaz, jestli stav, který někdo nazývá asexualitou, není dán z bloků, toť celé. (To je pozitivní zkoumání, určitě ne negativní)
5) Nikomu nic nedokazuji, jen se kriticky tážu a uvažuji, nakolik respektuji, že pro objektivní hodnocení nemůže sloužit pár řádků z netu.
6) Uznávám pořekadlo: potrefená husa nejvíc kejhá a zde vidím příčinu většiny nedorozumění...
7) Ve výsledku jsem proto jen proti absolutizaci pojmu asexualita
8) A přesto si nemyslím, že těchto 7 bodů bude stačit k pochopení, kdo se rozhodl vůči mé osobě, že prostě chápat nebude a nemíní.
No tak, Arthure, už se nerozčiluj, já myslím, že se se mnou nakonec rád přeš
![:) :)](https://www.asexual.cz/forum/images/smilies/purple/smile.gif)
Když to tu tak pěkně vypíšeš, nemám potřebu Ti nic vyvracet; pak ovšem nechápu, proč někdy vystupuješ tak příkře, nekompromisně. Budí ve mně trochu dojem, že v tom je špetka provokace.
Poslední: pár řádků z netu samozřejmě nelze považovat za relevantní, ale jestli jsi někdy nahlédl do způsobu práce statistiky a sociologie, tak bys věděl, že v těchto vědách může téměř kdokoli napsat cokoli a málo kdy mu to budeš moci vyvrátit.
PS: Potrefenou husu jsem nikdy kejhat neslyšela, mohu jen konstatovat, že dost nahlas kejhají i nepotrefené.