07. 11. 2011, 14:39:54
(07. 11. 2011, 14:19:13)Nela Napsal(a): Problém není tedy v tom, že my dva a Arthur třeba se v náhledu na realitu neshodneme, vůbec ne, problém vidím ve tvém bojovném úsilí za každou cenu propagovat a prosazovat vůči druhým to, čemu říkáš pravda. To může být i nebezpečné a v určitých stadiích se tomu říká fanatismus. Fanatismus vědy, víry, lhostejno, nejde tolik o dogma, ale o postoj jedince, který danou myšlenku propaguje. Čili toliko úvahy k tomuto. Vím, Ty mi na to asi odpovíš, že přece nelze srovnávat vědu a filozofii, náboženství, že věda je královnou a mírou všech věcí....ač vědecké poznání ctím, toto si jednoduše skutečně nemyslím. Toliko za mne.
Nelo, já bych byl pro to, abychom tu nedávali Illusorovi falešnou nálepku zastánce vědy, protože se o vědu nezajímá a z jeho příspěvků je zřejmé, že o ní žádný přehled nemá, když považuje vědecká fakta zde zmiňovaná za pokřivené názory. Jeho reakce je v relaci jeho vědomostí. Tedy nulová. Používá tu jen vědecký populismus nastudovaný, a to ještě špatně, z knihy Dawkinse... Vidíš to právě i na neschopnosti jeho reakcí reagovat na vědecky ověřená data o čase jako subjektu, kdy pořád plive, ale nediskutuje... proto jsem se jej i zastal a vynechal jakoukoli metafyziku, nechť vědecky diskutuje. Předem mi byl známý výsledek...
"Hlupáci! Vykleštěná dobytčata! Vy všichni, historici, logikové, kritici i vzdělanci, vy všichni jste jako červi na mrtvole a ze života jakživi nic nepochopíte." [Antoine de Saint-Exupéry]