26. 10. 2011, 12:14:04
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 26. 10. 2011, 12:16:55 uživatelem Art-diskusni-forum-hur.)
Samozřejmě člověk nemusí všechno zkoušet, aby věděl, co je mu nepříjemné. Ale je potřeba to vzít i z psychologického hlediska a to pak mění pohled na věc. Mám za to, že v sexuální oblasti je to víc propojené s psychikou (mělo by být) než fyzičnem a člověk bez sexuální zkušenosti tudíž moc dobře vyvozovat z psychické roviny nemůže, neboť to pojímá pouze vjemem. A za další, je přirozené, že člověk v nějaké své nedoknuté čistotě (fyzické), brání se narušení takovéto intimity. Přece jen to není návštěva holiče! Propojovat ovšem tuto přirozenou zdrženlivost s výrokem "nemusíme vše zkoušet, abychom věděli", je nešťastné a ve výsledku nelogické... Já bych spíš uvítal jiný argument, nakolik respektuji, že člověk se nemusí vzdávat svého panictví/panenství, ale žádného logického, které by nemíchalo hrušky s jabkama, se mi ještě nedostalo...
"Hlupáci! Vykleštěná dobytčata! Vy všichni, historici, logikové, kritici i vzdělanci, vy všichni jste jako červi na mrtvole a ze života jakživi nic nepochopíte." [Antoine de Saint-Exupéry]