26. 08. 2011, 07:09:48
(26. 08. 2011, 05:45:40)Nela Napsal(a): Čili já vlastně asexualitu nepopírám, ani u nikoho z vás, jak vidno, já jen říkám, že "asexuál od přírody" se jistě nebude uspokojovat u erotických scén či preferovat řešení své sexuální potřeby masturbací před běžným vztahem s druhým či stejným pohlavím.
Tak to je v pohodě, když to bereš takhle. Ono to předtím vážně trochu vyznělo, jako kdybys nás chtěla bičem zahnat zpátky do sexuálního hejna Já si nedělám nároky na nějakou stoprocentní fyziologickou asexualitu – jak bych taky mohla? Jen jsem ráda, že ta širší, "psychologická" definice asexuality, jak ji prezentuje AVEN, připouští i moji variantu, kde nějaké libido existuje. A nakonec bych se obešla i bez té škatulky, vždyť o ní vím teprve pár let a už předtím jsem jakž takž dokázala žít po svém. Jen je mi teď psychicky líp, protože se v tom neplácám úplně sama a mám se o co opřít, když se chci rozvíjet někam dál.
Moc mě těší, že jsme se dobraly k porozumění! A omlouvám se, jestli jsem předtím reagovala nepřiměřeně, člověk je přece jen takový rozcitlivělý, když má debatovat o intimních věcech.