09. 06. 2011, 12:17:53
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 09. 06. 2011, 12:22:49 uživatelem Art-diskusni-forum-hur.)
(09. 06. 2011, 09:53:06)mušelín Napsal(a): Myslím, že tohle je něco jiného, než běžně chápaná asexualita. Takováto asexualita je jen součást celkového odmítání intimity.
Většina asexuálů touží po lásce jako ostatní.
Specifikovali to docela dobře: deprese, nepřijetí sebe sama a svého těla, úzkost, které se v tomto případě obracejí navenek, ve vědomé ubližování partnerovi.
Já si myslím, že právě toto spousta lidí, co se označují jako asexuálové, považuje u sebe sama za asexualitu, akorát si to samozřejmě nepřipustí a mluví o "sexuální" orientaci. Je to jednodušší, než si přiznat problém. To, že chápeš asexualitu jako já (předpokládám), a možná ještě pár lidí, je něco jiného, než jaká je s tzv. většinovými "a"sexuály praxe!
Nejvíc mě na tom zaujalo právě to "potlačování" emocí. Že spousta "a"sexuálů touží po lásce nijak nevylučuje blok, který s sebou nese zadržování emocí (nikoli neschopnost emocí) a s tím spojené kompletní přijetí lásky. Je to právě takový damoklův meč sexuální anorexie: toužit po lásce a zároveň se jí podvědomě bránit.
"Hlupáci! Vykleštěná dobytčata! Vy všichni, historici, logikové, kritici i vzdělanci, vy všichni jste jako červi na mrtvole a ze života jakživi nic nepochopíte." [Antoine de Saint-Exupéry]