15. 02. 2011, 20:25:56
(15. 02. 2011, 08:57:35)Arthur Napsal(a): Myslím si, že je tu zbytečně moc emocí. To, že se člověk dívá na věc, která je vám blízká, kritičtějc, neznamená, že je potřeba z toho hned chytat nerva a stavět člověka do extrému. Kdybych nebyl vytrhávanej z kontextu... jako v případě s básní, a dalších, třeba bychom se mohli i dobrat, jestli všichni víme, v pojmu asexualita, o čem je řeč...
K příspěvku iveecheck: tady se mi zdá daleko víc nesourodosti, jak popsala mušelín, než v jakýchkoli jiných příspěvcích. Kdyby kolega iveecheck komunikoval, mohli jsme se k něčemu dobrat, mohl bych mít ve věci jasno, než jen z dosud řečenýho. Ale žal Bohu, Bohužel, nestalo se... A přesto jsem byl jediný, který vyjádřil nemožnost hodnotit objektivně! Když totiž někdo napíše tři řádky o sobě a je to pro něj vyřešené, tak co tu řešíme? Má doměnka, že se jedná o homosexuálně orientovaného člověka, je stejně tak relevantní jako zde užitej termín: "vítej doma".
Požádal bych, abychom nedělali z pojmu ASEXUALITA nedotknutelnou modlu, a budeme si určitě blíž... někdy mi připadá, že je větší prohřešek myslet než přitakávat omylům...
Aby se lidi pochopili, musí se holt snažit, o tom to je, o tom je mezilidská komunikace. Kdo by četl pozorně, zjistil by, že svým způsobem asexualitu uznávám, a nekladl by mi otázky o typech fór... jen si prostě dovoluji nesouhlasit s množstvím, a to je můj přečin...
P.S. Zlehčovat sexuální narážky na chatu, a připisovat jim "nadhled", když vidím, kolik nadhledu tu schází v normální komunikaci, je pro mě výmluva, Nelo, bohužel...
Arthure, ono to máš těžké......nejde ani tak, dle mne, o diskuzi o asexualitě jako jevu, je to spíš o té formě.....když napíšeš někde, že je to "blábol" a takticky hned "zkraje", jaké pak očekáváš "přivítání"...? Pro přirovnání, je to jako bys napsal třeba na vegetariánských stránkách, že nejíst maso je úplná blbost, protože a protože....to si již doplň sám....to bys pak viděl tu smršť! Čili je to i o tom respektu k druhému, mj. Na druhou stranu máš pravdu, že dělat z asexuality modlu není příliš moudré a je záhodno říci, že takové snahy tu v minulosti také byly, ať již z důvodu náboženského nebo narcistického nebo obojího, to já nevím. A je to také o tom nevytváření stereotypů.....automaticky asociovat asexualitu s nějakým duševním onemocněním.....další taková automatická asociace bývá např. asexualita a víra.....je to ono známé, nežiješ sexuálně, jsi věřící? atp. a jiné vyvedené představy.....čili ještě takto k tomuto....pro zamyšlení.
Nic tak neodhaluje charakter lidí jako to, čemu se vysmívají. (Johann Wolfgang Goethe)
Láska je něco prostého, a proto nikdo z nás nebude moci říci, že to nevěděl.(Iveta Hudáková)
Láska je něco prostého, a proto nikdo z nás nebude moci říci, že to nevěděl.(Iveta Hudáková)