16. 12. 2010, 00:33:23
adriane: Možná to bude znít tvrdě, ale pokud k tomu přistupuješ takhle čistě racionálně, jakou má potom pro tebe cenu si vůbec hledat nějakého partnera? I já, přestože jsem abnormálně materialistický člověk a ke všemu se snažím přistupovat čistě ekonomicky, mám na vztahy dost idealistický, možná naivní pohled. I přes své příšerné životní zkušenosti stále věřím, že jednou najdu nějakou tu spřízněnou duši. Když to vezmu racionálně - o sex nemám zájem, toho, že bych ekonomicky neutáhl domácnost, se fakt nebojím, a děti taky nechci. Takže vlastně žádnou partnerku nepotřebuju a když jsem single, tak ušetřím spoustu času a starostí. Co mi ovšem chybí, je ta citová rovina. Prostě bych chtěl prožít ten pocit, kdy jsou do sebe dva lidi úplně totálně zamilovaní. A myslím, že to je i u spousty ostatních asexuálů důvod, proč si chtějí někoho najít.
![[Obrázek: banner_reformycz.gif]](http://www.reformy.cz/wp-content/uploads/2010/10/banner_reformycz.gif)
Je obrovský rozdíl mezi tím být chudý a být bez peněz. Být bez peněz je dočasný stav. Chudoba je stav mysli.