(24. 03. 2012, 18:07:06)Petr4 Napsal(a): Měl bych na vás tedy pár otázek:
1) Jsem skutečně asexuál?
2) Jak reagovalo vaše okolí, když jste jim řekli, že jste asexuálové
3) Setkali jste se kvůli tomu někdy s diskriminací či posměchem?
Díky moc.
Petr
Ahoj Petr4,
myslím, že absence nespočetných sexuálních zážitků v tvém věku nemusí nutně vypovídat o asexualitě, doporučila bych (stejně jako AlineDaryen) s definitivním závěrem ještě pár roků počkat.
S "vykřikováním" svých soukromých záležitostí do okolí bych tím pádem také nespěchala, zvláště pokud v tom není ještě zcela jasno.
Především u rodičů s tím opatrně, záleží, jak to máte... (to má thori pravdu)
Jsem také introvert. Na druhou stranu se mi osvědčilo informovat kandidáty na nové přátele o mém postoji k sexualitě už v počátcích seznamování. Reakce byly několikerého druhu - naprosto nechápali a chtěli mě (možná sebe?) přesvědčit, že je to jen módní záležitost, nebo se tvářili, že chápou a neřešili to (později se k tématu vraceli - leželo jim to v hlavě), nebo to naprosto vůbec neřešili...
Ať už byla reakce jakákoli, nesetkala jsem se s nějakým posměchem (Možná to také ale bude tím, že si vybírám ke svěřování kvalitní lidi.
)
V případě rozčarování jen došlo k závěru, že bude lépe jít každý svou cestou.
A pak si říkám, že je dobře, že jsme o tomto mluvili, protože dotyčný nebude tolik zaskočen, pokud narazí na někoho podobného, a třeba už jen tím, že ví, bude šířit "osvětu" dál.
Petře, ať to máš jakkoli, je dobře, že jsi sem zavítal, protože je tu řada zajímavých lidí a určitě tu najdeš něco, z čeho budeš mít užitek. Možná i někoho...
Jo a ještě jeden "psychologický" poznatek: Každý se zabývá hlavně sám sebou, tedy nemá tolik času na ostatní, nebo-li jistě se nebude zabývat tvou asexualitou tolik jako ty (zvláště když to pro něho bude nepochopitelný nesmysl
).