Potřebuju asi poradit ... - Verze k tisku +- Asexual.cz (https://www.asexual.cz/forum) +-- Fórum: Úvod (https://www.asexual.cz/forum/forum-3.html) +--- Fórum: Uvítací koutek (https://www.asexual.cz/forum/forum-5.html) +--- Téma: Potřebuju asi poradit ... (/thread-2150.html) |
Potřebuju asi poradit ... - -diskusni-forum- - 18. 09. 2012 Dobrý den, skusím nějak začít, Špatně navazuji nové kontakty, a velmi těžce si dělám přátele. Mám pravděpodobně nějakou sociální poruchu, které mi většinou znemožňuje komunikaci na normální úrovni. Mno a k věci , potkal jsem dívku se kterou si trošku rozumím. Jenže očekává od vtahu samozřejmě více, ale ... zjistil jsem že se mi do fyzického kontaktu 2x nechce :I i když je krásná. Bojím se že na mne zapomene a já zas budu sám. Zkoušel jsem říkat, že chci jen přítele, ale samo nevěří Jak mám tedy rozvíjet náš zatím přátelský vztah? RE: Potřebuju asi poradit ... - mušelín - 18. 09. 2012 (18. 09. 2012, 12:35:50)Cain Napsal(a): Dobrý den, Ahoj, chceš přítele nebo přítelkyni? Pokud chceš nějak začít, tak je to přece jednoduché, začíná se chycením za ruku, pak ji otestuješ, jak umí líbat, pak se přejde k mazlení a u toho aesxuálové většinou končí, takže dál radit nemůžu Ale jisté je, že jestli ji tyhle všechny "předsexuální" činnosti nudí, tak asi nebude moc romantická a chce spíš milence než kamaráda. Hodně zdaru! RE: Potřebuju asi poradit ... - Aline-diskusni-forum-Daryen - 18. 09. 2012 Každé přátelství je jiné, ale v těch opravdu dobrých bývá velká upřímnost. Takže nic nepředstírat. Jestli špatně navazuješ kontakty, zkus o tom s ní promluvit, svěřit se jí. Zároveň se nenech do ničeho moc tlačit. Dobrý přítel tě respektuje, nevnucuje ti něco, o co skutečně nestojíš. Ale vždycky si dobře rozmysli, jestli bys přece jen něco nového a třeba trochu děsivého zkusit nechtěl. Když budeš všechno jen odmítat a ani neřekneš proč, ani nejtrpělivější přítel to dlouho nevydrží. Jestli ses jí už svěřil, a ona ti přesto "nevěří", pak to bude trochu problém. Prostě to opakuj dál a snaž se chovat tak, aby bylo jasné, o co ti doopravdy jde. Snad to zabere. Přeju hodně štěstí a pochopení! RE: Potřebuju asi poradit ... - Mor-diskusni-forum-wen - 18. 09. 2012 Ahoj, přesně jak výstižně napsala AlineDaryen - upřímnost. Dodávám ještě toleranci a trpělivost. Někomu chvilku trvá, než mu dojdou některé důležité informace a mnohdy s odstupem reaguje jinak, než při nepřipraveném "překvápku". Jestli ta osoba skutečně stojí za to, určitě se uplatnění těchto "riskantních kroků" (upřímnost, tolerance, trpělivost) z Tvé strany vyplatí. A trénuj komunikaci nenech se odradit, když se Ti něco nepodaří objasnit na poprvé. Pokud bude z obou stran snaha o komunikaci, i přes mnohá nedorozumění, je to na dobré cestě. No a když by to neklaplo tentokrát, až se dostaneš do podobné situace, už budeš mít trochu víc odkomunikováno a navazování přátelství Ti půjde snáz. (Vím o čem mluvím, také trénuji různé "dovednosti" a vidím u sebe mnohdy i dost slušný posun...) RE: Potřebuju asi poradit ... - Magr-diskusni-forum-amal - 18. 09. 2012 (18. 09. 2012, 12:35:50)Cain Napsal(a): Dobrý den, Vzhledem k tomu, že sám mám poruchu osobnosti (schizoidní, F60.1), tak jsem o tom docela dost přečetl a tipoval bych to na tzv. anxiózní poruchu osobnosti (F60.6, anglicky Avoidant personality disorder). Je relativně dobře "léčitelná" a to i bez psychologů, zhruba tak, jak říkají AlineDaryen a Morwen. RE: Potřebuju asi poradit ... - -diskusni-forum- - 18. 09. 2012 Děkuji, bude to běh na dlouhou trať, a taky zkusím zajít k psychologovi .. konečně O_O |