![]() |
numero dos po X letech - Verze k tisku +- Asexual.cz (https://www.asexual.cz/forum) +-- Fórum: Úvod (https://www.asexual.cz/forum/forum-3.html) +--- Fórum: Uvítací koutek (https://www.asexual.cz/forum/forum-5.html) +--- Téma: numero dos po X letech (/thread-3322.html) |
RE: numero dos po X letech - ad-diskusni-forum-evr - 10. 08. 2020 (10. 08. 2020, 10:47:24)Chodec Napsal(a): Zdravím, Myslím si, že kdyby se pokusila vypsat v jazyce své rodiny, který se jí sice nelíbí a taky s ním tak zachází, ... tak ale určitě by se jí dostalo většího pochopení a čtenářů... tohle se to docela minulo účinkem. To je pak jediný důsledek. Každý ostatně máme nějaký problém, nějakou starost, a když ji odprezentujeme s tím, že to vypadá poněkud jako nepokora, tak se těžko divit odmítavým reakcím. RE: numero dos po X letech - -diskusni-forum- - 10. 08. 2020 Nj, za sebe doufám, že se tady jedná o případ, kdy se na základě zkušeností ze svého toxického vztahu naučila si více všímat svých potřeb... A že odsud odešla s tím, že koukla na reakce, koukla na to, jak je to tady mrtvé, a s klidem usoudila, že pro ni nemá smysl setrvávat. Pokud v tom bylo volání o pomoc a odchod s pocitem křivdy, přeji jí, aby se do budoucna sebeúctě naučila. RE: numero dos po X letech - ad-diskusni-forum-evr - 10. 08. 2020 (10. 08. 2020, 11:39:53)Nihillus Napsal(a): Nj, za sebe doufám, že se tady jedná o případ, kdy se na základě zkušeností ze svého toxického vztahu naučila si více všímat svých potřeb... A že odsud odešla s tím, že koukla na reakce, koukla na to, jak je to tady mrtvé, a s klidem usoudila, že pro ni nemá smysl setrvávat. Pokud v tom bylo volání o pomoc a odchod s pocitem křivdy, přeji jí, aby se do budoucna sebeúctě naučila. Pravé volání o pomoc se vždy v rodné zemi odehrává v rodném jazyce. Pokud se někdo topí, těžko bude vyvolávat, ,,hilfe, help me, たすけて, auxilio vocare , či помогите " ! Jedině pokud by byl neuvěřitelný pozér. A nebo šla kolem skupina očividných cizinců. Tedy pokud by to nebyli muslimští a ekonomičtí migranti. Se svojí předsudečnou nenávistí k domorodcům. RE: numero dos po X letech - -diskusni-forum- - 10. 08. 2020 (09. 08. 2020, 21:33:56)Schimansky Napsal(a): Ještě smutnější. To se jako vyčleňujete a povyšujete nad lidi, kteří doma chtějí komunikovat ve své mateřštině? Jinak sorry, tohle jsem předtím nějak přehlídl. Nevyčleňuju se a nepovyšuju. Ne nad lidi obecně. Ne nad lidi, kteří doma chtějí komunikovat ve své mateřštině. Nic z toho, co píšeš, v mé reakci na Julianu nehraje roli. Roli hraje to, že způsob, kterým přistupuje k lidem, mi nevoní. Smutné to možná je, ale s tím už se smířím. Juliana: A sorry i tobě, právě jsem si uvědomil, že jsem tě za celou dobu neadresoval přímo (což je to, za co tě v těchto případech drbu - zazdíš člověka způsobem, kdy komunikuješ s belief systémem ve své hlavě, namísto toho, abys komunikovala přímo s ním). To, co děláš, vnímám jako facku (stačí k tomu byť minimální míra empatie) a i poté, co vychladnu (nebo jak to zesměšňujícím způsobem označuju, "od-rozhodím své čakry") ti to budu mít za zlé a budu k tobě tímhle způsobem přistupovat. Možná (pokud tohle není standard, který očekáváš jen u druhých lidí) oceníš, že tím naruším tvoji bublinu přitakávačů, kteří ti vždy poté, co někoho zazdíš, poskytují čistě pozitivní zpětnou vazbu. RE: numero dos po X letech - Jul-diskusni-forum-iana - 10. 08. 2020 Adevr má pravdu - existuje dokonce i přísloví, které říká: Chceš-li poznat, který jazyk je mateřský jazykem člověka, hoď ho do vody a poslouchej, jak bude volat o pomoc. Kdo by začínal opravdové volání o pomoc arogantní urážkou (z níž navíc čiší čirá blbost)? A těžko se lze divit, že ho pak někdo, to jest já, pošle k šípku. Snažím se na fóru pomáhat a radit, kdykoliv můžu, nabízím pár svých vlastních zkušeností pro srovnání, odkazuji, povzbuzuji. Ale nebudu pomáhat těm, kdo hned první větou prokáží, že bavit se s nimi je zbytečné. Konec konců jí to třeba dalo lekci, že její póza je hodně pitomá. A že ne každý mileniál je odkázán na komunikaci v citoslovcích, hovorových tvarech a zkomoleninách cizího jazyka, protože si toho rodného neváží.
Jen tak mimochodem, četli jste tuhle větu? „ [...] I met my ex-fiance who, unsurprisingly, was VERY toxic, sexist, racist, homophobic, and transphobic [...]." To nezní jako volání o pomoc, nýbrž jako nehorázný ultralevicový ideologický blábol (používaný k popisu normálního člověka). Pokud má slečna dost duševních sil, aby frázemi z ideo-slovníčku urážela druhé lidi, zjevně na tom sama není tak zle.
Ať si Nihillus píše, co uzná za vhodné, a já budu dělat totéž. Doufám, že jeho čakry se z toho vzpamatují a zase budou ok.
A co se týče toho, že se sem někteří lidé „bojí" napsat: normální člověk si svoje názory v diskusi obhájí. Nikdo z nás přece nemůže čekat, že se setká vždycky jenom s porozumivým pokyvováním hlavy, něžnostmi a opatrností, aby se vůči němu druzí neprojevili mikroagresí. Odezva druhých naopak může být dost užitečný korektiv. Já pevně doufám, že si Elinka za deset nebo dvacet let uvědomí, jak směšná a tupá ta její arogantní póza vůči vlastní identitě byla.
RE: numero dos po X letech - v-diskusni-forum-ye - 15. 08. 2020 Zajímavé čtení. Pár dní tu nejsem a už je tu taková mela ![]() No, původce té mely se již raději sám vymazal, ale co mohu říci závěrem, je pouze to, že NIHILLUS IS AN ASSHOLE AND SELFCENTERED SILLY CLOWN. RE: numero dos po X letech - -diskusni-forum- - 17. 08. 2020 Vye: Jen na věci koukám více lidsky a méně politicky. Pokud na věci koukáš příliš politicky, neuvidíš přes svůj způsob uvažování, o co mi vlastně jde. |