Nováček - Verze k tisku +- Asexual.cz (https://www.asexual.cz/forum) +-- Fórum: Úvod (https://www.asexual.cz/forum/forum-3.html) +--- Fórum: Uvítací koutek (https://www.asexual.cz/forum/forum-5.html) +--- Téma: Nováček (/thread-3208.html) |
RE: Nováček - Tom-diskusni-forum-ass - 04. 07. 2019 (04. 07. 2019, 21:18:02)Juliana Napsal(a): Jé, hned dva nováčci, kteří to mají podobně jako ten druhý. Vítejte. Ahoj, díky za přivítání. Ano, díky, viděl jsem a nějaké věci jsem si dohledal a načetl. Chci , ale prostě zůstat jen u toho, že jsem aexuál, na holky a sex mě neba. A nezabíhat či neprofilovat se nějakými podrobnějšími věcmi/termíny. RE: Nováček - Jul-diskusni-forum-iana - 04. 07. 2019 To chápu, mně třeba připadá přemrštěná kategorie "panromantiků". Ona je ta rozbujelá taxonomie vlastně zbytečná, protože stejně nemůže nahradit osobní charakteristiku daného asexuála a k základní orientaci stačí klasické schéma hetero-/homo-/bi-/aromantik. RE: Nováček - -diskusni-forum- - 05. 07. 2019 (04. 07. 2019, 23:39:01)Juliana Napsal(a): To chápu, mně třeba připadá přemrštěná kategorie "panromantiků". Ona je ta rozbujelá taxonomie vlastně zbytečná, protože stejně nemůže nahradit osobní charakteristiku daného asexuála a k základní orientaci stačí klasické schéma hetero-/homo-/bi-/aromantik. Přesně tak. Když mi bylo 15, v Československu žili jenom normální lidé, pár nemocných teploušů a špetka exhibicionistů. V biologii jsem se pak dověděl ještě o nemocných fetišistech, pedofilech, gerontofilech, zoofilech a nekrofilech. V 18 letech jsem si myslel, že už znám všechny úchylky na světě a najednou jsem v různých časopisech četl o metrosexuálech, bisexuálech, transsexuálech a různých jejich odstínech a kombinacích ... Dá se to všechno vůbec zapamatovat? RE: Nováček - ad-diskusni-forum-evr - 05. 07. 2019 (05. 07. 2019, 11:41:44)peter.lacey Napsal(a):(04. 07. 2019, 23:39:01)Juliana Napsal(a): To chápu, mně třeba připadá přemrštěná kategorie "panromantiků". Ona je ta rozbujelá taxonomie vlastně zbytečná, protože stejně nemůže nahradit osobní charakteristiku daného asexuála a k základní orientaci stačí klasické schéma hetero-/homo-/bi-/aromantik. A to asi nevíš a tramtarárasexuálech. Ty vzrušují trumpety. Ten lesk, ty otvory! Potvory.... RE: Nováček - Magr-diskusni-forum-amal - 05. 07. 2019 (05. 07. 2019, 11:41:44)peter.lacey Napsal(a): ... Když mi bylo 15, v Československu žili jenom normální lidé, pár nemocných teploušů a špetka exhibicionistů. V biologii jsem se pak dověděl ještě o nemocných fetišistech, pedofilech, gerontofilech, zoofilech a nekrofilech. V 18 letech jsem si myslel, že už znám všechny úchylky na světě a najednou jsem v různých časopisech četl o metrosexuálech, bisexuálech, transsexuálech a různých jejich odstínech a kombinacích ... Dá se to všechno vůbec zapamatovat? No, podle seriálu na server Vitalia je sexualních úchylek pět set. A to jsou jenom úchylky, pokud se do toho přidají různé pohlavní a/nebo genderové identity, bude toho nejspíš o nějaké ty desítky více. Nicméně vzhledem k tomu, že například existují lidé, kteří si pamatují všechny pokémony (včetně podoby, typu, schopností a dalších vlastností) a těch je přes osm set, tak ano, mohou existovat lidé, kteří si je pamatují všechny. RE: Nováček - maš-diskusni-forum-inka - 07. 07. 2019 (05. 07. 2019, 11:41:44)peter.lacey Napsal(a):(04. 07. 2019, 23:39:01)Juliana Napsal(a): To chápu, mně třeba připadá přemrštěná kategorie "panromantiků". Ona je ta rozbujelá taxonomie vlastně zbytečná, protože stejně nemůže nahradit osobní charakteristiku daného asexuála a k základní orientaci stačí klasické schéma hetero-/homo-/bi-/aromantik. Podle mě není důležité, jestli si to někdo pamatuje nebo jestli toho už není moc (přeci jen co člověk, to originál), ale že se pode toho každý může najít a přestat si připadat "nenormální". Kdyby se bývalo skončilo u termínů homo a hetero, tak si všichni, co jsme tady, lámeme hlavu s tím, co je s námi špatně, a buď se trápíme v sexuálním vztahu, nebo uvažujeme o sebevraždě. Takže když už byla objevena a pojmenována asexualita, proč nepátrat dál a nepomoct s posílením identity dalším lidem? Proto i termín pansexualita je v mých očích důležitý; existují nebinární osoby, které se nepovažují ani za ženu, ani za muže, a taky si přece zaslouží lásku a možnost nalézt svou totožnost. RE: Nováček - Gr-diskusni-forum-ča - 07. 07. 2019 On ten stav ikdyž dostane jméno, naši jinakost nemění, stále zůstaneme jiní než většina. RE: Nováček - Jul-diskusni-forum-iana - 08. 07. 2019 Jenže tenhle efekt přestává působit, když se orientace rozštěpí na tak závratné množství kategorií, že v každé nakonec bude jen pár lidí. To, že se nějaká abnormalita pojmenuje, z ní nedělá normalitu. Pokud to někomu pomůže, tak fajn, ale řada těch úchylek, orientací a podobně je vymyšlená nudícími se puberťáky z Tinderu, kteří jen chtějí být výjimeční. A pansexualita je, myslím, něco jiného než agender. RE: Nováček - maš-diskusni-forum-inka - 11. 07. 2019 Osobně si myslím, že tyhle pojmy vznikají spíš uvnitř marginálních skupin. Vezměme si nás, asexuálky a asexuály - taky jsme nezůstali jen u pojmu asexualita, přestože by mnohým z nás stačilo např. označení hetero-asexuál/ka. Někde se tu vedla diskuze, že by bylo příhodné na profilech odlšit aromantický/á a romantický/á asexuál/ka, protože si tam někteří asexuálové dají prostě heterosexuál, aby vyjádřili sympatie k opačnému pohlaví (a ke vztahu), a potom je v tom zmatek. My těm pojmům jako aromantický, romantický, demisexuál, gray-A rozumíme, ostatní (majoritní skupina, ti "normální") nemusí a taky jim může připadat, že to s těmi pojmy přeháníme. Co se týče normality (resp. normativity), tak za mě vůbec není důležité nějakou nastolovat, ale naopak si uvědomit diverzitu a přestat se snažit ji zakrývat. Což je těžké v kultuře, kde lidé lpí na tom, co si o nich myslí ostatní ("hlavně aby si nikdo nemyslel, že jsem nenormální") a ti ostatní trpí mylnou představou, že mají právo jiným mluvit do toho, jací by měli být ("měl/a by sis najít přítele/přítelkyni", "měl/a bys už dávno mít dítě", "měl/a bys zhubnout"). RE: Nováček - Tom-diskusni-forum-ass - 15. 07. 2019 (11. 07. 2019, 23:02:08)mašinka Napsal(a): Osobně si myslím, že tyhle pojmy vznikají spíš uvnitř marginálních skupin. Vezměme si nás, asexuálky a asexuály - taky jsme nezůstali jen u pojmu asexualita, přestože by mnohým z nás stačilo např. označení hetero-asexuál/ka. Někde se tu vedla diskuze, že by bylo příhodné na profilech odlšit aromantický/á a romantický/á asexuál/ka, protože si tam někteří asexuálové dají prostě heterosexuál, aby vyjádřili sympatie k opačnému pohlaví (a ke vztahu), a potom je v tom zmatek. My těm pojmům jako aromantický, romantický, demisexuál, gray-A rozumíme, ostatní (majoritní skupina, ti "normální") nemusí a taky jim může připadat, že to s těmi pojmy přeháníme. Odborně napsáno, ale dá se tomu rozumět. |